Dienstverlening

Geld lenen wanneer de bank je niet verder helpt

ondernemer

Op het moment dat je niet de gewenste lening kan krijgen via de bank, is het tijd om verder te kijken. De bank is veruit de meest gebruikte optie, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan om aan geld te komen. Nu is geld lenen van vrienden of familie voor sommigen weggelegd, maar lang niet iedereen kent iemand persoonlijk die grote hoeveelheden aan kapitaal klaar heeft liggen om in jouw idee of bedrijf te investeren. Afhankelijk van de grootte van de lening die je zoekt, zijn er enkele opties die de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Crowdfunding

Crowdfunding is een relatief nieuwe vorm om aan kapitaal te komen. Met crowdfunding moet je denken aan een grote groep mensen die in jouw idee of bedrijf investeren. Er is voor de deelnemers volledige vrijheid in hoeveel ze willen investeren. Dit doen ze op basis van een uitleg van jouw idee. Wat ook vaak voorkomt is dat investeerders deels eigenaar worden, waardoor de lening dan niet hoeft te worden terugbetaald.

Zakelijke lening

Naast het vergaren van kapitaal via crowdfunding is het ook mogelijk om buiten de bank om gewoon online bij bedrijven een lening af te sluiten. Bridgefund is zo een bedrijf. Dit brengt over het algemeen veel minder rompslomp met zich mee. Daarnaast kunnen de bedragen hoog oplopen, iets wat een bank niet altijd kan garanderen. Je kan zo’n lening dan vaak ook nog eens per dag terugbetalen, wat niet direct voor grote uitgaven zorgt.

Crowdfunding en het afsluiten van een zakelijke lening zijn de meest populaire opties van dit moment. Deze bieden over het algemeen de makkelijkste manier om aan geld te komen op het moment dat de bank je niet verder wil helpen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén