Algemeen

De juiste B2B marketing

B2B marketing staat voor business-to-business marketing en het woord zegt het al, dit gaat over de marketingactiviteiten van een organisatie richting een andere organisatie. Het verschil met B2C marketing is dat je je nu op bedrijven richt in plaats van op de klant. Als jij een B2B bedrijf hebt, kun je andere bedrijven ondersteunen in taken waarmee je ze bijvoorbeeld laat groeien. Voordat je aan de slag kunt gaan met B2B marketing, moet je weten hoe je dit gaat aanpakken aan de hand van een marketingstrategie. Als je zelf niet weet waar je moet beginnen, kun je hiervoor een marketingbureau inschakelen! Maar wat zijn precies de taken van een marketingbureau?

Taken van een marketingbureau

Een marketing bureau kan van alles voor je oppakken, maar het ligt er maar net aan welke taken jij allemaal uit handen wilt geven. Dit kan je bespreken met het marketingbureau. Het doel is in ieder geval vaak hetzelfde, namelijk dat ze ervoor zorgen dat je meer bezoekers op je website krijgt. Hierdoor ontstaan er meer bedrijven/klanten die geïnteresseerd zijn in hetgeen wat je aanbiedt en dit resulteert in meer omzet. Dit doen ze onder andere door middel van SEO en het op de juiste manier inzetten van de sociale mediakanalen. Dit zijn een aantal taken die marketingbureaus gebruiken om jouw B2B marketing op te pakken. Maar wat zijn de kosten van de marketing uitbesteden?

De kosten van een marketingbureau

De kosten verschillen nogal, want het hangt ervan af welke taken jij allemaal uit wilt besteden. Ook ligt het aan de ervaring van het bureau. Spreek daarom van tevoren duidelijk af welke werkzaamheden het bureau allemaal zal verrichten, zodat je weet waarvoor je betaalt. Over het algemeen kun je rekenen op prijzen tussen de 50 en de 150 euro per uur. Bij sommige bedrijven betaal je alleen voor de werkzaamheden die gedaan worden en kan je ook maandelijks opzeggen voor de diensten. Klinkt dit interessant, maar wil je toch eerst kijken of je zelf de B2B marketing op kan pakken? Lees dan snel onderstaande tips!

Verschillende manieren van B2B marketing

Allereerst is het belangrijk dat je hoog rankt op Google. Hierdoor zal je website vaker bekeken worden. Daarnaast kun je gaan beginnen met het schrijven van verschillende blogs. Dit wordt ook wel content marketing genoemd. Ook kun je nieuwe bedrijven/klanten bereiken via verschillende sociale mediakanalen. Via een social mediakanaal kun je namelijk gemakkelijk inspelen op de behoeften van de klant. Zorg er dus voor dat je actief bent op sociale media, zeker in deze tijd. Iedereen is namelijk online!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén