Algemeen

Fiets als meest gebruikte vervoersmiddel

De fiets is niet weg te denken uit Nederland. Elke dag fietsen we naar ons werk, de supermarkt of de sportclub. De afstanden variëren van een paar honderd meter tot een aantal kilometers. Iedere dag weer pakken we onze vertrouwde vervoersmiddel uit de schuur. Kinderen leren al op vroege leeftijd fietsen, zodat zij zich verder in hun leven eenvoudig en snel kunnen verplaatsen. Naast dat de fiets ons van A naar B kan verplaatsen. Wordt de fiets ook veel gebruikt in de vrije tijd. Om de omgeving te verkennen of om een fietstochtje te maken. Met behulp van een fiets kan er meer van de omgeving worden gezien, omdat er hogere snelheden behaald kunnen worden.

Soorten fietsen

Fietsen komen in veel verschillende soorten, vormen en maten. Voor elke doeleinde is er een geschikte fiets. Ook zijn er per persoon voorkeuren voor bepaalde specificaties en uitvoeringen. Doordat er zoveel keuze is, is er altijd een fiets die voldoet aan uw eisen. Zo zijn er fietsen voor dagelijks gebruik, maar ook voor sportief gebruik. Zoals mountainbikes, racefietsen, veldrijfietsen en tijdritfietsen. Deze fietsen worden vooral aangeschaft door amateursporter of professionele sporters. Deze fietsen zijn vaak erg licht en hebben veel versnellingen. Hierdoor kunnen deze fietsen zich eenvoudig manoeuvreren door elk terrein met de verschillende ondergronden. Bij de fietsen voor dagelijks gebruik zijn er ook een aantal verschillende soorten. Zo moet u denken aan de elektrische fietsen, de stadfietsen, vouwfietsen en transportfietsen. De elektrische fietsen worden steeds populairder. Met deze fiets komen we sneller aan op onze bestemming en kost het minder moeite. Ook wordt de elektrische fiets veel aangeschaft door ouderen. De trapondersteuning helpt ze bij het opstarten. Hierdoor kunnen ouderen langer gebruik blijven maken van de fiets. De vouwfietsen worden vooral aangeschaft door mensen die veel met het openbaar vervoer reizen om vervolgens daarna met de fiets eenvoudig bij hun bestemming aan te komen. De stadsfietsen en transportfietsen zijn soortgelijke fietsen en de meestvoorkomende fietsen.

De transportfiets 

Net als de stadsfiets heeft de transportfiets een bagagedrager boven het achterwiel. Maar in tegenstelling tot de stadsfiets heeft de transportfiets ook een bagagedrager boven het voorwiel. Hierdoor kunnen eenvoudig de boodschappen en andere spullen worden meegenomen op de fiets. Vaak wordt de voordrager nog voorzien voor een krat of mand om ook losse spullen eenvoudig te vervoeren. Hierdoor is de transportfiets vaak erg gewild bij de dames. De transportfiets dames heeft daarnaast een lage instap, waardoor het op- en afstappen eenvoudig gaat. Ook zijn de transportfietsen verkrijgbaar met een verschillend aantal versnellingen. Vaak met drie versnellingen, maar geen versnellingen of zeven of acht versnellingen zijn ook mogelijk. Deze specificaties samen met veel anderen zorgen er voor dat u altijd een passende transportfiets vindt die aan uw eisen voldoet.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén