Dienstverlening

Waarom zou ik alle werkzaamheden rondom mijn webshop uitbesteden?

“Wat ik zelf kan doe ik meestal beter”, dit is meestal de gedachtegang van mensen die geen werkzaamheden willen uitbesteden aan hun webshop. Want in het begin kun je meestal alle taken zelf uitvoeren. Het onderhouden van de website, de administratie regelen, regelmatig bugs onderzoeken. Naarmate de tijd verstrijkt zal de webshop echter groeien en zal het takenpakket steeds groter en groter worden. Maar waarom zou je eigenlijk in de eerste plaats, je webshop moeten uitbesteden aan iemand anders?

Het besparen van tijd en geld
Tijd is waarschijnlijk één van de schaarste dingen die men niet graag verspilt, door werkzaamheden te laten uitbesteden zal er meer tijd vrijkomen om andere dingen te doen. Zoals ik al aangaf in de inleiding, zal naarmate je webshop groeit, er ook steeds meer tijd in kruipen. Wanneer je bijvoorbeeld een activiteit kan doen die je meer geld opbrengt dan de kosten van de werkzaamheden aan je webshop, heb je automatisch een win-win situatie. Het kan ook zijn je liever tijd vrijmaakt voor je familie of vrienden. Als je elk jaar moeite hebt met het plannen van reisbestemmingen waarbij je steeds de beste internetconnectie nodig hebt, kan dit ook een opluchting zijn.
 

Meer rust en zekerheid
Voor ondernemers is belangrijk dat ze ten alle tijde het hoofd koel houden zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen focussen op hun bedrijf. Als men ziek wordt of er zijn verbouwingswerken aan de gang, kan dit zeker een invloed hebben op de manier waarop men werkt. Er wordt te haastig, slordig en ongefocust gewerkt. Als je de werkzaamheden kunt uitbesteden aan iemand anders moet je je geen zorgen maken als er ongeplande dingen gebeuren. Wat er ook gebeurt, je hebt steeds het vertrouwen dat degene die de werkzaamheden doet volledig zijn aandacht besteed aan je webshop zonder enige afleiding.
 

De kosten liggen lager dan je denkt
Bij de eigenaar van een webshop speelt het zeker een grote rol hoeveel geld hij/zij zal moeten uitbesteden. De kosten zijn vaak een pak minder dan gedacht. Veel fulfilment bedrijven spelen dan hier ook echter op in. Wat doen een fulfilmentbedrijf eigenlijk? Fulfilment bedrijven zorgen voor een snelle en bijna automatische handeling van het verwerken en verzenden van orders. Er zijn ook bedrijven die volledige warehouse oplossingen bieden.

De verwachtingen van de klant liggen steeds hoger en hoger, dat kan bij sommige ondernemers nogal frustrerend zijn. Door het uitbesteden van de werkzaamheden aan je webshop valt er zeker een pak last van je schouders. Klanten willen zo snel mogelijk hun pakje geleverd bij hun thuis. Wanneer ze zien dat het bij een concurrent sneller kan ben je je klant waarschijnlijk kwijt. Het is dus zeer belangrijk prioriteit te stellen aan je webshop en de ervaring voor de klant.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén