Online

Word een volwaardig IT’er

Voor wie op zoek is naar kansen zou IT een leuke optie kunnen zijn.  IT is namelijk niet een taak, maar een verzamelnaam voor meerdere functies. Er zijn daarom veel verschillende kanten die je op kunt binnen de IT. Software developer, big data engineer en security professional zijn maar een paar van de scala aan mogelijkheden. Het is dé kans om je eigen bèta kant te ontdekken. Er rest wel een vraag: Wat zijn de mogelijkheden om je tot volwaardig IT professional te bekronen? In dit blog staan een aantal opties die je kunt overwegen zodat je vol vertrouwen aan je eerste IT job kunt beginnen.

Traineeship

Studeren zonder studiekosten, Praktijkervaring opdoen én salaris verdienen. Dat zijn allemaal eigenschappen van een traineeship. Bij een IT traineeship combineer je al deze aspecten. Zo combineer je het goede van beide werelden. Op deze manier doe je relevante werkervaring op tijdens je studietijd terwijl je ook nog eens geld verdient.

Zelfstudie

Doe je dingen toch liever op je eigen tempo? Dat zou een cursus of zelfstudie een goede optie kunnen zijn. Met deze optie bepaal je zelf wat en wanneer je leert. Er is wel een catch. De verantwoordelijkheid voor de planning ligt volledig bij jezelf. Pas wel op, want de motivatie moet hierbij volledig uit jezelf komen. Bij andere optie kan dit door anderen nog beïnvloed worden.

Omscholen

Docent, bioloog, archeoloog or marketeer. Het maakt niet uit wat je achtergrond is. Ieder persoon kan zich laten omscholen. Sterker nog, je achtergrond brengt misschien unieke eigenschappen met zich mee. Tegenwoordig zijn erg genoeg HBO ICT opleidingen die je alle takken van het vakgebied aanbieden.

Als je eenmaal de functie te pakken hebt, dan is het goed om jezelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe kennis brengt vaak nieuwe prikkels met zich mee. Leidinggevenden zien wanneer iemand passie en drive heeft om zicht te blijven ontwikkelen in andere programmeertalen. De nieuwe IT’er, welke functie ook, doet er goed aan om niet alleen passie voor techniek te hebben. UIteindelijk is een combinatie van bedrijfsbelang en drive nodig om te kunnen slagen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén