Algemeen, Online

Into the Wild

‘The Jungle Book’. Wie kent deze klassieker niet? Gebaseerd op het gelijknamige boek van Rudyard Kipling met onvergetelijke personages: Baloo de lollige beer, Bagheera de prachtige zwarte panter, Kaa de geniepige slang, Shere Khan de bloeddorstige tijger en natuurlijk Mowgli en zijn adoptieouders Raksha en Akela. De laatste twee zijn overigens wolven.  

Het is dan ook geen wonder dat er inmiddels twee ‘live action’-versies van ‘The Jungle Book’ zijn gemaakt. Geregisseerd door respectievelijk Jon Favreau en Andy Serkis, beter bekend als Gollem uit ‘The Lord of the Rings’-films. Beide versies verschillen qua perspectief en stijl van elkaar en dat levert voor de die-hard 'Jungle Book'-fan veel kijkplezier op.

Op naar India!

Het is derhalve volkomen begrijpelijk dat je geïnspireerd door deze film een reis naar India wilt boeken om de jungle te ontdekken – uiteraard onder begeleiding van een gids. Helaas is dat tijdens coronatijd geen optie. Maar ook wanneer we deze periode zijn doorgekomen is een reis naar India niet voor iedereen weggelegd.

Maar wees niet getreurd! Want heb je een balkon of een (kleine) tuin? Dan kun je makkelijker – en waarschijnlijk goedkoper dan een reis naar India – je eigen jungle creëren. Mocht je je zorgen maken om de beschikbare oppervlakt en ruimte, dan hoeven we je alleen op het fenomeen ‘tiny houses’ te wijzen.

Tijd voor een wilde makeover

Hebben we je kunnen overtuigen van het potentiële jungle-gehalte van jouw balkon of tuin? Mooi! Dan kunnen we het nu over inrichting hebben. Dit is geen ingewikkelde taak. Want als je aan een jungle en met name die in ‘The Jungle Book’ denkt, denk je meest waarschijnlijk aan: bomen, struiken, exotische bloemen, watervallen, rotsblokken aan het water, tijgers, panters en beren. Behalve voor de laatste drie, hebben wij alternatieven die jij zonder al te veel moeite op jouw balkon of in de tuin kunt plaatsen.

Tips

Ten eerste: de flora. Wij adviseren om hiervoor alternatieven te zoeken in de hoek van kleurrijke bloemen, planten van allerlei soorten en maten – met name planten die aan palmbomen doen denken, en natuurlijk klimop. Als je een tuin hebt kun je hier nog een schepje bovenop doen door ervoor te zorgen dat je een houten hekwerk hebt. Dit versterkt namelijk het jungle-effect.

Vervolgens arriveren we bij de majestueuze watervallen. Ook deze zijn relatief eenvoudig om op het balkon of in de tuin te plaatsen. Het gaat namelijk om stromend water en fonteinen – ook beschikbaar in betrekkelijk kleine formaten – zijn hier bij uitstek een mooi voorbeeld van. Mocht je erg enthousiast zijn geworden, dan kun je ook denken aan een kleine vijver in de tuin met vissen.

Tot slot: de rotsblokken. Uiteraard staat het je vrij om enorme rotsblokken op je balkon of in de tuin neer te zetten. Maar dit hoeft niet. Een soortgelijk effect kun je namelijk ook eenvoudig met kiezelstenen of kleinere grove stenen bewerkstelligen.  

Rest ons alleen nog om je veel plezier te wensen! Oh… en kijk wel uit voor Shere Khan.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén