Online

Rondreis Zuid-Afrika: wat je moet weten

rondreis zuid-afrika

Op een rondreis, bijvoorbeeld een rondreis Zuid-Afrika, leer je vaak niet alleen een stukje meer van de wereld om je heen kennen, maar ook allerlei nieuwe dingen aan jezelf. Omdat je nieuwe uitdagingen aangaat, nieuwe mensen ontmoet die je nieuwe dingen leren, van alles uitprobeert wat je thuis misschien niet had gedaan, en er daardoor achter komt wie je bent buiten je comfort zone. Want als je fysiek gezien buiten die comfort zone gaat pas je je daar vaak al snel aan aan. Juist door die nervositeit durf je meer, al is het maar omdat je geen nee kan zeggen. En zo kom je erachter dat je veel meer dimensies hebt dan je ooit had durven dromen.

Een van de beste landen om zoiets mee te maken is Zuid-Afrika. Het landschap is prachtig en ontzettend bijzonder, de cultuur en mensen zijn erg fijn en mooi maar je kunt jezelf er zeker ook goed uitdagen. Veel mensen hebben echter wel een vertekend beeld van hoe Zuid-Afrika nou eigenlijk echt is. Ze denken dan bijvoorbeeld dat het eigenlijk net zo is als Nederland, maar dan met mooier landschap en wat wilde dieren; of ze zien het als een soort totaalbeeld van heel Afrika, waar ze denken dat men onderontwikkeld is. Maar Zuid-Afrika is juist een land dat zich door allerlei stereotypes heen wurmt en iets unieks vormt. Maar dat kan je alleen begrijpen als je er bent!

De taal

Wat ontzettend leuk is aan het land is natuurlijk dat de taal zo lijkt op Nederlands. Veel mensen denken dat het een soort kinder- of versimpeld Nederlands is met minder grammatica. Maar niets is minder waar! Zeker voor Nederlanders, omdat die zo gewend zijn aan hun automatisme en door veel gelijkenissen soms vergeten dat het een andere taal is, is het moeilijk om goed en snel Zuid-Afrikaans te leren. Er zijn bijzondere nieuwe regels en woorden die vergeleken met die van ons zoveel meer gevoel uit lijken te drukken. Het is dus echt aan te raden om voor je reis even onderzoek naar de mooie taal te doen, zodat je alvast iets leert.

Pracht en praal

Onmisbaar is natuurlijk het prachtige landschap en de daarbij behorende inwoners. Zuid-Afrika is thuis van vele mooie wilde dieren. Het land staat bekend om de Big Five: neushoorn, buffel, olifant, luipaard en leeuw. Pas dus goed op als je op avontuur gaat!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén