Algemeen

Hoe je als grootzakelijke energieverbruiker altijd een scherp energietarief betaalt

zakelijke energie

Als grootverbruiker van energie neem je maandelijks veel kilowattuur stroom en kubieke meter gas af van de energieleverancier. Je wilt dan niet de hoofdprijs betalen voor je energie. Op jaarbasis kan het ene aanbod maar liefst duizenden euro’s meer kosten dan het andere aanbod. Om ervoor te zorgen dat jouw grootzakelijke energierekening betaalbaar blijft, geven we je enkele tips.

De eerste twee tips hebben te maken met het opzeggen van je grootzakelijk energiecontract.

  • Check wat de opzegtermijn van je huidige grootzakelijke energiecontract is.
  • Houd in de gaten wat de einddatum van je contract is.

Dit zijn twee belangrijke tips, omdat meerdere energieleveranciers een opzegtermijn van zes maanden hanteren bij een grootzakelijk energiecontract. Zes maanden voor het einde van je energiecontract, moet je de opzegbrief al de deur uit doen. Ben je een dag te laat, dan zit je vast aan een automatische verlenging van een jaar. Dit is helaas niet voor een voordelig energietarief. Je gaat namelijk een jaar lang de dure verlengingstarieven betalen. Daarom kan het ene aanbod wel tot een paar duizend euro meer kosten dan het andere aanbod.

Pak je strategische bril erbij

Een grootzakelijk energiecontract wil je het liefst afsluiten op het moment dat de grootzakelijke tarieven op de markt gunstig geprijsd zijn. Pak daarom je strategische bril erbij en kijk hoe de energietarieven zich ontwikkelen en ontwikkeld hebben. Het is interessant om te weten wat de tarieven de afgelopen jaren hebben gedaan, maar ook de afgelopen maanden. Op basis hiervan krijg je een indruk van de huidige situatie. Staan de energieprijzen momenteel erg hoog of juist laag? Als jij denkt dat het een gunstig moment is, kun je een nieuw grootzakelijk energiecontract afsluiten.

Toch moeten we hier vermelden dat welke keuze je op welk moment ook maakt, het blijft een risico. Naar welke kant de energiemarkt zich beweegt is niet in te schatten. De energietarieven zijn namelijk van zoveel factoren afhankelijk. Een onverwachtse situatie in een olie-exporterend land kan de prijs bijvoorbeeld plotseling doen opdrijven.

Grootzakelijke energievergelijking

Tegenwoordig hoef je niet meer zelf offertes op te vragen bij verschillende energieleveranciers. Dit tijdrovende proces is te vervangen door een vergelijker speciaal voor grootzakelijke energie. Op basis van je grootzakelijk energieverbruik krijg je online in twee minuten de scherpste aanbiedingen te zien. Daarnaast kun je je wensen en voorkeuren doorgeven. Denk aan de bandbreedte, de manier van factureren en het facturatiemoment. Het aanbod op maat houdt rekening met je voorkeuren.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén