Dienstverlening

Dit is waarom je een monteur zou moeten worden!

Wanneer je interesse hebt in techniek en niet weet wat voor baan je wil doen, is een monteur misschien wel wat voor jou. Een monteur is iemand die technische installaties bouwt, onderhoudt én repareert. Iemand die we in de wereld dus zeker niet kunnen missen. Een monteur heeft veel kennis is zijn vakgebied en ook kennis van de verschillende apparaten, zodat problemen snel gevonden worden en kunnen worden opgelost. Als monteur durf je de handen uit de mouw te steken en weet je van aanpakken. In deze blog vertel ik over de baan als monteur en de vele voordelen hiervan. Wie weet klinkt een baan als monteur jou wel goed in de oren en ga ook jij binnenkort op zoek naar een monteur vacature!

Soorten monteur

Wanneer je monteur wil worden, kan je je specialiseren in verschillende richtingen. Zo is er de keus uit: automonteur, servicemonteur, verwarmingsmonteur, onderhoudsmonteur, beveiligingsmonteur, storingsmonteur, installatiemonteur, bandenmonteur, elektromonteur, vliegtuigmonteur en dergelijke. Wanneer je iets specifieks leuk vind om te doen, ben je dus niet verplicht om  klusjes uit te voeren waar je interesses niet liggen!

Opleiding

Om als monteur aan de slag te gaan dien je een opleiding te hebben gevolgd in de techniek. Dit kan zowel op MBO als HBO niveau. Ook bieden sommige werkgevers nog interne trainingen en opleidingen om nog beter te worden in het vak. Als de baan een iets andere wending heeft dan de opleiding die je hebt gevolgd, kan het zo zijn dat je werkgever ervoor kiest om je op te leiden en trainingen aan te bieden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de baan.

Voordelen

Tot slot zijn er een vele voordelen aan deze baan, waar je misschien niet zo snel bij zou stil staan. Als monteur ben je bijvoorbeeld enorm belangrijk, omdat monteurs altijd nodig zullen zijn. Er zijn namelijk steeds grotere tekorten in de techniek en is er nog steeds een flink tekort aan monteurs. Er is dus enorm veel vraag naar jou als monteur en biedt het jou dan ook baangarantie! Een andere pluspunt is dat je als monteur meestal veel doorgroeimogelijkheden hebt. Zo kan je door de leider van de team aangesteld worden om grotere verantwoordelijkheden op je te nemen en deze aan te sturen.

En vooral niet te vergeten, is dat je als monteur enorm veel bijleert en ervaring opdoet, om in bepaalde situaties jezelf uit de brand te helpen. Zo heb je niemand nodig om je te helpen, omdat je zelf al alles kan!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén