Online

De beveiliging van je pc

Overal is criminaliteit. In elk dorpje, in elke stad, in elk land. Je ontkomt er niet aan. Maar criminaliteit is er niet alleen op straat, maar ook op onlinegebied. De criminaliteit op het internet groeit en groeit. Dit is ook niet zo gek met alle technische ontwikkelingen die er constant zijn. Dit is ook iets wat een serieus probleem is. Het wordt vaak met een korreltje zout genomen, maar dat is niet slim. Daarom geven wij je graag wat tips die je helpen bij jouw computer goed te beveiligen en te zorgen dat jou dit soort ongein niet kan overkomen.

Bankgegevens

Er wordt sterk afgeraden op bankgegevens via je telefoon of pc te delen. Je weet nooit wie er via allerlei verschillende omwegen bij de informatie van je apparatuur kunnen komen. Hackers kunnen tot op de dag van vandaag veel meer dan wij zelf zullen denken. Het is ook helemaal niet zo gek dat we hier niet veel mee bezig zijn, totdat het mis gaat wat dichtbij jou in de buurt is. Denk aan Popcorn time. Dit is een programma waar je alle films en series op kunt kijken die net zijn uitgekomen in Amerika. Wanneer je wilt gaan kijken, krijg je een melding of je een bepaalde streaming uit wilt zetten. Wanneer je dit uitzet, moet je betalen. Op het moment dat je het niet aanzet, kan je getraceerd worden. Popcorn time is natuurlijk harstikke illegaal en wanneer je getraceerd wordt kan je flinke boetes oplopen. Op het moment dat Popcorn time zo’n melding inschakelt dat je moet gaan betalen voor veiligheid, weet je natuurlijk al dat het foute boel is. Ontwijk dit soort programma’s dan ook zeker! Veiligheid boven alles.

De link

Wanneer je aan het internetten bent, check altijd of er een veiligheidsslotje achter de bron van je internetlink staat. Dit veiligheidsslotje betekent dat de website goedgekeurd is en daardoor dus veilig is. Dit zijn allerlei trucjes die veel mensen ook niet weten, puur omdat de kennis over internetveiligheid zo slecht is. Hier kan je dus jezelf ook meer in gaan verdiepen, zodat je weet wat goed en slecht is.

Iso 27001 Certificering

Als je een bedrijf hebt waarbij je veel bezig met onlinediensten, is het erg belangrijk dat je je verdiept in een Iso 27001 Certificering. Dit is een certificaat wat je kan aantonen aan je klanten dat jij veilig te werk gaat op onlinegebied. Dit is niet geheel onbelangrijk als je al je diensten aanbiedt op online vlak.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén