Dienstverlening

Dassy doet de das om met disfunctionaliteit

Dassy

Het is tien over acht ’s ochtends. Je hebt haast want je wil de trein van twaalf over acht hebben om op tijd op je werk te verschijnen, maar je moet helemaal aan de andere kant van het station zijn. Met een versneld tempo raas je door het station. Dan ineens merk je dat je broek afzakt. Je hebt eigenlijk geen tijd om hem op te trekken, dus houd je hem met een hand aan een lusje vast terwijl je begint te sprinten. Ondertussen valt je tas bijna op de grond door deze onmogelijke beweging die je moet maken. Dassy vindt dat het tijd wordt om betere (werk)kleding aan te schaffen.

Met Dassy zakt je broek niet meer af

Niets is zo erg als slecht zittende kleding. De voorgaande situatie is waarschijnlijk bij iedereen wel eens voorgekomen, en degenen die in zo’n situatie zijn geweest wensen het niemand anders toe. Haast hebben en ook nog verkeerde kleding aan; wat een combinatie… Dassy vindt dat iedereen recht heeft op goede kleding, helemaal als je je moet haasten voor het werk.

Dassy vindt dat iedereen goed moet kunnen werken

De meeste mensen werken van hun twintigste tot (inmiddels) hun zeventigste. Als je optimistisch bent en er vanuit gaat dat mensen honderd worden, is dat dus de helft van je leven. Als je niet optimistisch bent (en je er dus niet vanuit gaat dat je honderd wordt), is dat dus nog meer dan de helft van je leven. Dassy vindt dat je tijdens deze grote levensactiviteit op z’n minst goede werkkleding moet hebben, en dat is dus exact wat Dassy doet: werkkleding maken.

Ideale broek met een extraatje

Natuurlijk gaat het er bij Dassy om dat de werkkleding functioneel is en goed zit. De kleding is ontworpen met extra veel zakken en van goede kwaliteit, zodat de kleding lang mee gaat. Maar niet onbelangrijk is ook: het moet lekker zitten. Reken maar eens uit: als je vijftig jaar lang fulltime werkt, werk je dus zo’n honderdduizend uur. Hoe confronterend ook: als je werkkleding honderdduizend uur niet goed zit, ga je toch een beetje aan jezelf twijfelen. Dassy maakt het leven makkelijker met fijne kleding (die je het liefst de andere honderdduizenden uren ook nog wil dragen).

Comments are Closed

Theme by Anders Norén