Algemeen

Veel voorkomende blessures op kantoor

duimbrace

Blessures, ook wel bekend als overbelasting van gewrichten of spieren. Blessures komt voornamelijk door het sporten. Sporten vraagt behoorlijk wat van je lichaam, zeker als je dit met enige regelmaat en fanatiek doet. Dat je hier dus blessures van kan krijgen is algemeen bekend maar wist je dat je ook van op kantoor zitten blessures kan oplopen? Niet de eerste plek waar je dit zult verwachten maar juist op kantoor kan je een aantal lichamelijke ongemakken gaan ervaren. In dit blog lees je hoe dit komt en wat de meest voorkomende blessures door kantoorwerkzaamheden zijn.

Hoe komen we aan blessures op kantoor?

Op kantoor doe je vaak dezelfde handeling, dag in dag uit. Je zit op kantoor en bent waarschijnlijk behoorlijk wat uurtjes aan het typen. Allereerst is ons lichaam hier eigenlijk helemaal niet voor gemaakt maar we ontkomen er niet aan. Daarnaast zitten we ongeveer 8 uur in dezelfde houding en deze houding is vaak niet de beste houding voor ons lichaam. Dit komt door de weinige ondersteuning van bijvoorbeeld bureaustoel of tafel. Hierdoor krijg je een slechte houding en je lichaam gaat dit zelf corrigeren, helaas niet altijd op de juiste manier. Op ten duur ga je hierdoor lichamelijke ongemakken ervaren.

De meest voorkomende kantoor blessures

Mensen die op kantoor werken hebben een aantal gemeenschappelijke zwakke plekken. Deze plekken zijn onder andere de handen en armen. Blessures zoals een muisarm of artrose in de hand zijn hiervan het gevolg. Mocht je deze blessure hebben opgelopen dan kan een brace een goede oplossing voor je zijn zoals een duimbrace of een armbrace. Een duimbrace geeft je duim ondersteuning en zorgt ervoor dat het in de goede positie blijft staan zodat de blessure kan genezen. Maar ook in de rug of nek wordt vaak een blessure ondervonden door het incorrect zitten. Mensen die vaak achter een bureau zitten hangen voornamelijk voorover. Omdat het hoofd relatief zwaar is wordt de nek en hiermee ook de nekspieren op een incorrecte manier overbelast. Waar de duimbrace een duim kan ondersteunen kan die met een brace voor je nek eigenlijk niet. Het enige wat helpt bij nekklachten is rust of zorgen dat de spieren om je nek heen sterker worden. Dit geldt ook voor je rug. Door de incorrecte houding door onder andere een bureaustoel wordt de rug op de verkeerde manier belast. Het gevolg hiervan is vaak klachten in de onderrug. Ook hierbij kan het helpen om de spieren om dit gebied sterker te maken zoals bijvoorbeeld buikspieren. Ook helpt een fysio om je onder andere bewust te maken van een goede en slechte houding.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén