Algemeen

Zo gaan dierbare foto’s nooit verloren

old photo

Wanneer je het ouderlijkhuis na overlijden ontruimd, kom je emotionele dingen tegen. Vooral de fotoboeken of losse foto’s kunnen veel los maken bij de nabestaanden. Veel zwart wit foto’s die al een beetje beschadigd zijn, een foto van jou als kind met de ouders. Het zijn waardevolle foto’s waarvan je niet wilt dat de foto uiteindelijk zo vervaagd is, dat de foto niet meer te herkennen is.

 

Maak dierbare herinneringen digitaal

Je kunt ervoor kiezen om de foto’s te lamineren in de hoop dat de foto’s dan nog wat jaren langer mee kunnen gaan. Echter kun je er ook voor kiezen om alle dierbare foto’s digitaal te maken. Zo staan alle dierbare foto’s op je laptop of computer en kun je er zelfs voor kiezen om de foto’s op te slaan op een externe harde schijf. Zo kunnen de foto’s nooit verloren gaan!

 

Hoe maak ik mijn foto’s digitaal

Foto’s digitaal maken is heel simpel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een scanner. Je sluit de scanner aan op je laptop of computer, legt de foto’s in de scanner en je drukt simpelweg op de knop. Als de scanner klaar is, krijg je een melding onder het mapje documenten op je scherm. Je kunt de naam veranderen van de foto, bijvoorbeeld wie er op de foto staat of een jaargetal toevoegen. Wanneer de foto’s wat onduidelijk over komt op het scherm, kun je de foto’s scannen met een zwart vel ertussen. Zo is de achtergrond van de foto rustig waardoor alle focus op de foto ligt.

 

Nieuw fotoboek maken

Wanneer je al jouw dierbare foto’s uiteindelijk door middel van de scanner op je computer hebt verzameld, kun je ervoor kiezen om online een fotoboek te ontwerpen. Je kunt bij veel bedrijven je fotoboek zelf samenstellen. Je kunt een eigen achtergrond kleur beslissen of zelfs een printje uitkiezen. Je kunt tekst bij de foto’s toevoegen. Zo kun je het knippen en plakken opzijzetten en alles digitaal doen. Het is wel een flinke klus maar dan heb je ook wel een heel mooi eindresultaat. Overigens kun je uiteraard met je foto’s van de laatste vakantie ook een fotoboek maken. Zo heb je uiteindelijk een kast vol fotoboeken. De foto’s zijn scherp en kunnen veel minder snel vergaan, zeker de mooie zwart wit foto’s van vroeger. En dat allemaal met behulp van een simpele scanner. Je kunt de foto’s eventueel ook in laten scannen door een bedrijf maar voor dat bedrag kun je net zo goed zelf een scanner aanschaffen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén