Algemeen

Een zeecontainer kent veel toepassingen

Een zeecontainer is er in eerste instantie voor gemaakt om goederen over de zee, met grote schepen te vervoeren. Dat is ook de reden dat zeecontainers standaard afmetingen hebben. Door niet af te wijken van deze standaarden zijn de containers goed stapelbaar en dus kunnen er meer op een containerschip vervoerd worden. Dat drukt de kosten van het vervoer enorm en is ook nog beter voor het milieu (er hoeft maar één schip te varen in plaats van meer). Maar ook als je geen transport- of overslagbedrijf hebt, kan een zeecontainer een uitkomst zijn.

Een zeecontainer als extra opslagruimte

Heb je een project waarbij je meer opslagruimte nodig hebt dan gebruikelijk? Dan is het tijdelijk neerzetten van een zeecontainer een uitkomst. Deze containers zijn, met het juiste materieel, goed te verplaatsen en kunnen net die extra ruimte bieden die je nodig hebt. Ook zien we veel zeecontainers die omgebouwd worden tot (tijdelijke) kantoorruimte, compleet met ramen, isolatie en verwarming. Dat is natuurlijk ook nog een optie. Er zijn in de diverse grote steden zelfs studentenwoningen te vinden die van zeecontainers zijn gemaakt.

Het eigenlijke gebruik van zeecontainers

Zeecontainers zijn er in verschillende soorten, voor het vervoer/transport van verschillende soorten goederen. Zo heb je zeecontainers die uitermate geschikt zijn voor het transport van stukgoederen, containers die door een versterkte bodem geschikt zijn voor het vervoer van extra zware goederen, koel-vriescontainers die verse waar gekoeld kunnen vervoeren, bulkcontainers die geschikt zijn voor het vervoer van bulkgoederen (denk dan aan zand en grind) en containers met een externe koelmotor. Deze laatste variant wordt vooral gebruikt voor het vervoer van bloemen. Deze mogen niet te koud maar ook niet te warm vervoerd worden. Tot slot zijn er, voor de extreme gevallen, zeecontainers die kunnen worden afgedekt met een groot zeil. Hierin passen goederen die niet in een afgesloten zeecontainer passen.

Waar koop je zeecontainers?

Op internet natuurlijk! Je vindt ze via bovenstaande link in alle soorten en maten. Zelfs ook nog varianten die ik hierboven niet heb genoemd. Ben je op zoek naar een zeecontainer voor transport of juist voor een (tijdelijk) kantoor of opslag? Dan kun je online prima vinden wat je zoekt. Het aanbod is overwegend gebruikt, maar er zijn ook zeker nieuwe zeecontainers te vinden. Je zoekt op deze website heel gemakkelijk dankzij het menu aan de linker kant van de pagina. Zo kun je precies aangeven wat jij wilt en heb je in een mum van tijd de zeecontainer die jij nodig hebt.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén