Algemeen

Zakelijke autoverzekering afsluiten

Indien je veel rijdt met je zakelijke auto, bijvoorbeeld naar klanten of als je een garage/leasebedrijf hebt, dan is het belangrijk om daarvoor een goede zakelijke autoverzekering af te sluiten. Als je slechts van huis naar werk en terug rijdt dan kom je niet in aanmerking om een zakelijke autoverzekeringen vergelijken. Dit proces wil nog wel eens wat moeite kosten, aangezien er veel bij komt kijken, waaronder het feit dat je maar met 1 auto schadevrije jaren kan gebruiken. Dit artikel hoopt je te helpen met enige problemen waar je tegen aan loopt tijdens het zoeken naar een goed passende zakelijke autoverzekering.

Waar je aan moet denken

Voor het kijken naar de verzekeringen die je kan afsluiten is het handig om een aantal dingen vooraf uit te zoeken. Ga je de zakelijke auto daadwerkelijk alleen zakelijk gebruiken, of ben je van plan om deze ook privé te gebruiken? In het geval dat je de auto ook zakelijk gebruikt(Minimaal 10% van je kilometers per jaar dienen dan voor zakelijke doeleinden gereden te zijn) heb je een aantal verschillende belastingvoordelen die je niet zou krijgen als je de auto alleen voor privé gebruik zou gebruiken. Je zal namelijk vrijstelling krijgen van de BPM(Belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) en de wegenbelasting zal verlaagt worden.

In het geval dat je zowel een zakelijke auto als een particuliere auto bezit is het helaas alleen mogelijk om met 1 van de auto’s schadevrije jaren te verrekenen. Vaak is het wel zo dat de verzekeraar in dit geval een korting geeft, maar dit ligt aan de verzekeraar zelf.

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken is handmatig een zeer tijdrovende taak. Daarom is het eventueel verstandig om een van de verscheidene vergelijkingswebsites te bezoeken om je te helpen met de lastige keuze van het uitzoeken van de verzekering. Daarbij dien je er wel op te letten dat een passende zakelijke autoverzekering voor veel mensen anders is, dus het is verstandig om je eigen keuzes op het gebied van zakelijke autoverzekeringen te maken. Mocht je bijvoorbeeld ver wonen in vergelijking met je collega’s dan is het niet verstandig om precies dezelfde verzekering te nemen. Als je juist alleen maar korte afstanden rijdt en minder dan 10.000 km per jaar maakt is het zo dat je korting kan krijgen op bepaalde aspecten. Hou dit dus in je achterhoofd als je aan het zoeken bent naar een zakelijke autoverzekering.

 

Comments are Closed

Theme by Anders Norén