Algemeen

Welke soort beveiligingscamera voor uw bedrijf?

beveiligingscamera

Iedereen kent het belang van goede beveiligingscamera’s. Maar kent u ook de verschillende soorten beveiligingscamera’s die er op de markt zijn? Er is een groot verschil tussen deze verschillende varianten. Voor eenvoudige bevestiging kiest u bijvoorbeeld het beste voor een draadloze beveiligingscamera, terwijl er op plekken met vandalisme beter gekozen kan worden voor een stevige dome camera. In dit artikel vertellen wij u graag meer over alle verschillende beveiligingscamera’s.

 

Draadloze beveiligingscamera

De populairste beveiligingscamera’s zijn de draadloze beveiligingscamera’s. Dit komt doordat deze camera’s eenvoudig te installeren zijn, zonder dat er draden weggewerkt hoeven te worden. Om deze reden worden draadloze beveiligingscamera’s tegenwoordig steeds vaker gebruikt.

 

Infrarood camera

Wanneer het belangrijk is dat een beveiligingscamera vooral ’s nachts scherpe opnames kan maken is een infrarood camera een goede optie. Deze beveiligingscamera kan in het donker tot wel 100 meter scherpe beelden maken. Een nadeel van een infrarood beveiligingscamera is dat deze vaak groter is dan de meeste camera’s, waardoor hij niet overal geschikt is.

 

Dome camera

Een dome camera is een kleine beveiligingscamera met een ronde vorm. De basis is van kunststof, waarop een glazen bol met hierin een camera is bevestigd. Door het ontwerp van de dome camera gaat deze minder snel stuk, en kan deze dus ook minder snel vernield worden. Op plaatsen waar sprake kan zijn van vandalisme is een dome camera ideaal.

 

Verborgen camera

Een verborgen camera is niet alleen iets dat bij Bananasplit gebruikt wordt, maar wordt juist ook in veel bedrijven gebruikt. Wanneer je niet wilt dat bijvoorbeeld winkeldieven zien dat zij worden opgenomen kun je gebruik maken van een camera in een spiegel. Ook wanneer er sprake kan zijn van interne diefstal kun je gebruik maken van een verborgen camera. Kies dan bijvoorbeeld voor een beveiligingscamera die verstopt is in een rookmelder.

 

PTZ beveiligingscamera

Een PTZ beveiligingscamera is een zeer populaire beveiligingscamera van de laatste jaren. Deze camera kan namelijk van een afstand worden bestuurd. Vanuit huis, of uw vakantieadres, kunt u op uw laptop alle camera’s laten draaien om een goed beeld te kunnen krijgen. PTZ is een afkorting die staat voor Pan Tilt Zoom, ofwel: draaien kantelen en zoomen. Dit alles kunt u met een PTZ camera vanaf iedere denkbare locatie doen. Zo kunt u uw bedrijf vanaf een afstand goed in de gaten houden. Ook zijn er bij dit type beveiligingscamera minder camera’s nodig, omdat de draaibare camera’s meerdere hoeken kunnen filmen.

 

Comments are Closed

Theme by Anders Norén