Algemeen

Wat zijn de voordelen van een walnotenboom kopen?

Een walnotenboom kopen om in uw tuin te plaatsen is door de jaren heen ongelofelijk populair geworden. Dit niet in het minst in Nederland. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat een walnotenboom zich er niet toe leent om in elke tuin te worden geplaatst. In een kleine tuin komt ze bijvoorbeeld helemaal niet tot haar recht. Wanneer deze boom de nodige tijd en ruimte krijgt om zijn volle troeven uit te spelen wordt het echter een ander verhaal. Hou er bij een walnotenboom kopen dan ook steeds rekening mee dat dit type boom zomaar eens tot wel 15 meter hoog kan worden. Overweegt u eveneens om over te gaan tot het kopen van een walnotenboom, maar stelt u zich nog de vraag welke voordelen er nu precies allemaal aan verbonden zijn? U ontdekt er alles over hier op deze pagina!

Een bijzonder mooie boom voor in uw tuin

Een walnotenboom kopen doet u in eerste instantie ongetwijfeld omdat het gewoon een eg mooie boom is om te kunnen aanschouwen. Gelet op het feit dat een walnotenboom uiteindelijk zomaar over een grootte kan komen te beschikken van 15 meter spreekt het voor zich dat ze een imposante, waardevolle aanvulling zal vormen op uw tuin. Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u op zoek naar een absolute eye-catcher voor in uw tuin en heeft u een behoorlijke oppervlakte beschikbaar? Dan is kijken in de richting van een walnotenboom absoluut de moeite meer dan waard!

Geneeskrachtige eigenschappen

Veel mensen gaan in de praktijk ook een walnotenboom kopen omdat ze graag willen kunnen rekenen op de geneeskrachtige eigenschappen waar deze over beschikt. Wist u bijvoorbeeld dat de bladeren van een walnotenboom over een zuiverende werking beschikken? De lotion van de bladeren zorgt dan ook voor een aanzienlijke verlichting bij niet alleen kloofjes, maar ook bij oogziektes en ontstekingen van de oogleden. Omslagen van de bladeren waar walnotenbomen over beschikken worden bovendien in de praktijk ook veelvuldig gebruikt bij huidaandoeningen. De knoppen van de walnotenboom worden verzameld tijdens het voorjaar terwijl u uiteraard ook nog eens kunt genieten van de lekkere noten die er aan de boom groeien. Wist u dat ook deze noten over een helende werking beschikken? Denk op dit vlak onder meer aan:

  • Mensen die te maken hebben met spataderen;
  • Bij een rode en opgezette neus;
  • Bij slappe, hangende borsten;
  • In het geval van jicht;
  • Bij mensen die lijden aan zweetvoeten;

Het mag dus duidelijk zijn, een walnotenboom kopen doet u absoluut niet alleen maar omdat deze boom er mooi uitziet. Ook de helende eigenschappen waar u bij dit type van boom op kunt rekenen vormen beslist een uitstekende reden om tot aankoop over te gaan.

Welke onderhoud is er vereist bij een walnotenboom kopen?

In het merendeel van de gevallen gaan mensen een walnotenboom kopen wanneer ze over een grote tuin beschikken. Geldt dat ook voor u? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er eigenlijk niet veel onderhoud is vereist, integendeel. Op het ogenblik dat de boom over voldoende ruimte beschikt wordt het sterk aangeraden om deze gewoon naar hartenlust te laten groeien. Is er sprake van een kleinere tuin? In dat geval zult u bij een walnotenboom kopen uiteraard wel rekening moeten houden met het tijdig snoeien. Doet u dat niet? Dan kan dit op termijn gaan zorgen voor problemen in uw tuin. Nogmaals, een walnotenboom kopen is eigenlijk in de praktijk vooral interessant voor mensen die over een grotere tuin beschikken.

Bij De Nootsaeck vindt u het grootste assortiment notenbomen van Europa.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén