Algemeen

Waarom het slotenmakerberoep onmisbaar is

Slotenmaker

Slotenmakers zijn een onmisbare schakel binnen de maatschappij. Dankzij het werk wat slotenmakers voor woningbezitters uitvoeren, neemt de kans op een inbraak in huis sterk af. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe sloten die door slotenmakers geplaatst kunnen worden, de anti-inbraaksystemen die men kan installeren, enzovoorts. Niet alleen voor woningbezitters zijn slotenmakers onmisbaar. Ook voor bedrijven is het steeds belangrijker geworden om hun bedrijfspand op de juiste wijze te beveiligen tegen ongewenste bezoekers.

 

In de afgelopen jaren nam het aantal woninginbraken nauwelijks toe. Een goede ontwikkeling, zo lijkt het! Toch is dat niet volledig zo. Inbrekers zijn namelijk steeds meer geweld gaan gebruiken om woningen en bedrijfspanden binnen te kunnen dringen. Dit maakt dat het risico op gevaarlijke situaties toeneemt. Denk aan het geweld wat inbrekers kunnen gebruiken om je ervan te weerhouden de politie te bellen.

 

Advies van een ervaren slotenmaker

Een woning of bedrijfspand beveiligen lijkt wellicht heel eenvoudig. Dat is het echter niet! Tot voor kort ging men er vaak vanuit, dat het gebruik van goede sloten op deuren voldoende was. Niet wetende, dat steeds meer inbrekers woningen via ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak proberen binnen te komen. Daarbij bieden deze sloten alleen weerstand als een inbreker je woning binnen probeert te komen. Op het moment dat de inbreker eenmaal binnen is, bieden de sloten geen enkele weerstand meer. Reden genoeg om verder te kijken dan het gebruik van goede sloten alleen. Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime ervaring in het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. Zo kan een slotenmaker je een persoonlijk advies geven, over de mogelijkheden die je hebt.

 

Met spoed een slotenmaker nodig

Een andere reden waaruit blijkt dat een slotenmaker onmisbaar is voor particulieren en zakelijke partijen, is de spoedhulp die zij je bieden. Denk bijvoorbeeld aan een buitensluiting door het verlies of vergeten van je sleutels. Het is in zo’n geval niet langer mogelijk om je woning binnen te komen, zonder hulp van een slotenmaker. Voorheen gooide men vaak een ruitje in, om alsnog binnen te kunnen komen. Tegenwoordig zijn de kosten voor het vervangen van een ruit hoger dan het benaderen van een spoedslotenmaker.

 

Ook na een inbraak kun je op de hulp van een spoedslotenmaker rekenen. Een ervaren slotenmaker uit Gent vertelt dat de inbraakschade die hierbij ontstaat, vaak al dezelfde nacht hersteld kan worden door een slotenmakerbedrijf. Zo heeft een woningbezitter hier zelf geen omkijken meer naar.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén