Algemeen

Vochtige vloer voorkomen door goede kruipruimte isolatie

vloer

Veel woningen in Nederland hebben er last van, een vochtige kruipruimte. Dit komt omdat Nederland laag onder de zeespiegel ligt dan heb je last van een hoog grondwaterpeil. Een vochtige kruipruimte kan veel problemen opleveren. Het kan zorgen voor een hoge energierekening en is slecht voor je gezondheid. Je kan ook te maken krijgen met schimmels en ongedierte. Dit zijn zaken waar je liever niet mee te maken krijgt. Je verhelpt een vochtige kruipruimte gemakkelijk met een kruipruimte isolatie.

Oorzaken en gevolg

Een vochtige kruipruimte kan veroorzaakt worden door het hoge grondwaterpeil.  Als je de verwarming aan zet gaat dat water verdampen waardoor je last krijgt van vochtige lucht. Als u een slecht geventileerde kruipruimte heeft kan het vocht geen weg naar buiten vinden. Een vochtige vloer kan ook veroorzaakt worden door een breuk in de riolering. Het vocht in de kruipruimte gaat verdampen en komt in je huis terecht. Dat vocht gaat koude plekken van je huis opzoeken er zorgt ervoor dat je huis nog lastiger te verwarmen wordt. Voor mensen met luchtwegklachten is een vochtige woning niet bevorderlijk voor de gezondheid. Het vocht dat in de kruipruimte blijft hangen gaat de houten balken aantasten en metalen leidingen gaan roesten.

Oplossing

Van de boven genoemde problemen wil je liever geen last krijgen. Dit zal namelijk veel kosten met zich meebrengen. Gelukkig is een vochtige kruipruimte makkelijk te verhelpen met een kruipruimteisolatie. Om dit te verhelpen maken we gebruik van EPS-korrels. Een aantal voordelen van de EPS-korrels zijn:

  • Snel aangebracht door een specialist
  • Een vocht afwerende werking
  • De korrels vormen een dikke laag op het water.
  • Niet schadelijk voor het milieu
  • Geen last van ongedierte

EPS-korrels kunnen door een specialist gemakkelijk worden aangebracht. Een specialist beschikt over veel ervaring en de juiste materialen. Met deze ervaring is het mogelijk om de werkzaamheden binnen een dag uit te voeren. U kan er ook voor kiezen om dit materiaal zelf aan te brengen. Er moet een laag van minimaal 30 centimeter op de bodem aangebracht worden. Als er een dikke laag op het water aangebracht is krijgt het vocht niet meer de mogelijkheid om te verdampen. Omdat kruipruimte isolatie op het water aangebracht wordt schommelt de isolatie gewoon mee met het grondwaterpeil. Er zijn meerde mogelijkheden om uw kruipruimte te isoleren. Neem eens contact op met een specialist, zij kunnen u helpen aan het juiste materiaal om uw kruipruimte te isoleren.

Ontdek de mogelijkheden

Heeft u altijd last van koude voeten door een vochtige vloer? Zoals u heeft kunnen lezen is dit gemakkelijk te verhelpen. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan voor het isoleren van uw kruipruimte. De prijzen voor de kruipruimte isolatie zijn heel verschillend. Het wordt bepaald door de grote van uw kruipruimte en de dikte van de isolatielaag die noodzakelijk is. Om kosten te besparen kan vragen of de buren ook interesse hebben in een kruipruimte isolatie. Is uw kruipruimte inmiddels geïsoleerd? We hopen dat alles naar wens verlopen is en dat u kan genieten van een warme vloer.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén