Algemeen

Veranda’s

Een veranda zorgt voor meer woonruimte en brengt meer licht naar binnen in je woonruimte. Kijk goed wel materiaal je wilt hebben. Dat ligt aan het budget, smaak en woonruimte. Wat veel mensen ook vergeten dat je het goed moet beveiligen. Vergelijk het goed bij verandaspecialisten!

 

PVC

Er zijn verschillende materialen die je kan kiezen, de betaalbaarste veranda is PVC je hoeft hem ook minimaal te onderhouden. Doordat die betaalbaar is komt door dat het materiaal van kunststof is. Maar PVC is minder stevig waardoor de profiel dikte redelijk dik is. Er is wel veel keus voor het kiezen welke openingssysteem je wilt hebben zo kan je bijvoorbeeld schrijfdeur kiezen of deuren van glas. Het heeft ook een hoge isolatiewaarde. Maar het houdt minder warmte vast dan een houten veranda. Bij het kiezen van een PVC-veranda moet je goed kijken of je een grote veranda of een kleine veranda wilt hebben. Want bij grote veranda’s is die dan niet stevig genoeg.

 

Aluminium

Een ander materiaal is aluminium deze staat bekend voor dat die een hele lange levensduur heeft zelfs na veel regen wind en zon. Daarnaast goed stevig is. Waardoor een grote veranda makkelijk kan met dit materiaal. Het is wel wat prijziger van het materiaal PVC met zoon 20%. Wel heeft die een goed isolerende werking en er is niet veel onderhoud voor nodig. Je hebt een grote keus uit accessoires zoals sierlijsten en muggenramen. Maar ook heef aluminium nadelen: dat het gevoelig is voor krassen.

 

Houten verandaspecialisten

Kies je voor een houten veranda dan kies je voor een warme en tijdloze uitstraling. Daarbij weegt houdt ook niks en zou je makkelijk kunnen bijwerken zoals schilderen en het isoleert heel goed. Maar wel moet het regelmatig onderhouden worden tegen ongedierte zoals schimmel, termieten en je hebt ook bij hout kans op kleine scheurtjes. Het is wel beter bestand tegen grote tempratuurschommeling. Qua prijs zijn er verschillende prijsklassen je kan het zo duur maken zoals je zelf wil. De kwalitatieve houtsoorten zijn duur maar vaak wel beter en langerelevensduur. Maar wel heb je met hout in je huis heel veel licht inval dat wil je toch?

 

Inbraakbeveiliging

Bij aluminium is het minst aantrekkelijk voor dieven. Omdat ze bij aluminium niet geruisloos kunnen doorboren dan als je kijkt bij hout of PVC. Bij voorkeur wordt ook de deur beveiligd met een 3-puntsluiting. Je zou er ook voor kiezen voor extra veiligheid een glasbreukdetector te plaatsen. Het glas is niet onverwoestbaar maar het is zeker niet gemakkelijk om dit glas in te slaan. Hiernaast kan je ook voor extra beveilig kiezen zoals bijvoorbeeld een automatisch rolluik of een alarmsysteem.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén