Algemeen

Tussen de bedrijven door op vakantie naar Griekenland

vakantie griekenland

Er even kort tussenuit naar Griekenland. Daar zul je je misschien niet direct aan denken. Maar met een vluchtduur van 2.45 uur naar het noorden van Griekenland duurt de reis niet veel langer dan een autorit van Amsterdam naar Maastricht. Zelfs het zuidelijk gelegen eiland Kreta is in 3,5 uur te bereiken. Dit maakt Griekenland zeer geschikt om tussen de bedrijven door te bezoeken.

Het weer van de Goden

het klimaat van Griekenland is geliefd bij de vele zonaanbidders. De zomers van het mediterraan klimaat zijn warm, waarbij de kust voor verkoeling zorgt. In het voor- en najaar is Griekenland zeer geschikt om te bezoeken. Zonnig, maar toch geschikt om activiteiten te ondernemen. In het voorjaar krijgt het land weer kleur, als de bomen en planten gaan bloeien. Tussen november en eind maart kan het soms regenen. Voor wandelaars is dit een prima tijd om het land te ontdekken.

Een Griekse stedentrip

Bij een Griekse stedentrip denk je direct aan Athene. Deze stad is met zijn gezellige wijken zoals Plaka en de Akropolis jaarlijks een topbestemming voor vele bezoekers. Winkelen doe je aan de Ermou street of bij de markt van Monastiraki. Een vakantie Griekenland is ook een bezoek aan de een na grootste stad van het land, Thessaloniki. De Lefkos Pyrgos, de witte toren aan de boulevard van de stad, kijkt uit over de Egeïsche Zee. Bovendien rij je binnen een uur naar de schiereilanden van Chalcidice en zijn vele aantrekkelijke badplaatsen. Ook interessant zijn de steden Iraklion en Chania op Kreta, de bescheiden stad Volos, gelegen tussen Athene en Thessaloniki en Kalamata op de Peloponnesos. Al deze steden zijn eenvoudig via de lucht te bereiken.

De Griekse eilanden

Denkend aan Griekenland zijn het vaak de eilanden die als eerste in de gedachten opkomen. Voor een korte vakantie is het aan te raden om een eiland te kiezen met een directe verbinding naar Nederland. Hierdoor haal je het maximale uit de vakantie. Gelukkig zijn bijna alle grote en bekende eilanden eenvoudig bereikbaar waardoor er veel keuze is om uit te kiezen. Het vlakke Kos is geschikt om fietsend te verkennen, Kreta beschikt over een bruisend nachtleven. In Corfu gaan cultuur en natuur hand in hand met elkaar. De zee rondom Zakynthos is prachtig om te snorkelen, terwijl in Lesbos en Samos de tijd stil lijkt te staan. De mogelijkheden zijn groot en voor iedere wens is er een geschikt eiland te vinden.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén