Algemeen

Stappenplan voor als je jouw sleutels kwijt bent geraakt

slotenmaker

De gedachte dat je een lange avond je woning niet in kunt komen, zal een nachtmerrie voor veel mensen zijn. Toch blijkt het nog regelmatig voor te komen, dat mensen zichzelf buitensluiten. Een slotenmaker uit Amstelveen vertelt dat veel woningbezitters hun sleutel verliezen, hun sleutel vergeten mee te nemen, of hun sleutel per ongeluk afbreken bij het draaien van het slot. Als gevolg van een buitensluiting zal het niet langer mogelijk zijn om zonder hulp je woning binnen te komen. Gelukkig kan een slotenmaker hulp bieden!

 

Vaak wordt geprobeerd of het slot geopend kan worden met een haarspeldje of bijvoorbeeld een pincet. Het gebruik van dergelijke hulpmiddelen voor het openen van een slot wordt sterk afgeraden. De kans dat je hierbij schade aan het slot veroorzaakt is namelijk relatief groot. In het ergste geval zal je een slotenmaker nodig hebben om het slot volledig te laten vervangen. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten.

 

Wat te doen bij een buitensluiting?

Als je onverhoopt toch met een buitensluiting te maken krijgt, kun je eerst een partner of kind met een sleutel benaderen. Wellicht zijn zij bijna thuis, of kun je ze op hun werk opzoeken om de sleutel op te halen. Ook kiezen veel woningbezitters ervoor om een reservesleutel bij goede kennissen of buren achter te laten. Zo hebben zij altijd een sleutel bij de hand om hun woning binnen te komen bij een buitensluiting.

 

Tip: je kunt het slot zelf proberen open te maken door te “flipperen”. Dit doe je door met een klein stukje plastic tussen de deur en deurpost te duwen, om het slot in te drukken.

 

Mocht dit niet het geval zijn, dan zit er niets anders op dan het inschakelen van een slotenmaker. Veel slotenmakerbedrijven bieden een 24-uurs slotenmaker aan. Dit betekent dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week op de hulp van een professionele slotenmaker kunt rekenen. Slotenmakers beschikken over de kennis en ervaring om het slot zonder schade voor je te openen.

 

Sloten laten vervangen bij verloren sleutels

Mogelijk vind je het geen fijn idee, dat je de sleutels van je slot verloren bent. Om te voorkomen dat kwaadwillende personen je woning binnen kunnen komen, kan het vervangen van je sloten het overwegen waard zijn. Een slotenmaker kan de bestaande sloten vervangen voor een nieuw model, met nieuwe sleutels. Dit is interessant als je de beveiliging van je woning toch al wilde verbeteren.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén