Algemeen

Snelle afvalverwerking bij verbouwing

container huren

Een aankomende verbouwing? Als organisatie produceer je bij een verbouwing het nodige afval. Een correcte verwerking van dit afval draagt bij aan een betere en duurzame toekomst. Het is dan ook goed om te kijken naar de verschillende opties die je hebt als bedrijf voor de afvalverwerking, zoals een container huren. 

Een slimme keuze is het huren van een container voor het afval dat ontstaat bij de verbouwing. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat voor afval je vooral hebt. Wanneer je een tuin verbouwd heb je immers anders soort vuil dan bij een verbouwing van een kantoorruimte. Een afzetcontainer is te huren om de meeste soorten vuil eenvoudig in af te laten voeren. Op die manier heb je zelf geen last van het afval rond de werkplekken en wordt het vervoer ervan uit handen genomen.

Een aanbieder waar wij ervaring mee hebben is GP Groot. Zij verhuren containers voor veel soorten afval en staan garant voor hun kwaliteit en eenvoud. Zo kun je diverse containers huren zoals een bouwcontainer of een rolcontainer, maar ook een bigbag of een depotbag. 

Wat voor container heb je nodig?

Je kan kiezen voor een container tussen de 3m³ t/m 10m³. Om te bepalen hoeveel afvalruimte er nodig is maak je gebruik van de formule LXBXHX1,5 Lucht. Lucht? Ja, bij GP groot bereken je de inhoud van de container door de hoeveelheid lucht. Wanneer je materialen op elkaar stapelt, zit daar immers altijd lucht tussen. Bij de 10 m³ containers is er zowel een open als een gesloten variant te nemen. 

Verder is het uiteraard belangrijk om te bepalen wat voor afval je het meeste hebt en in welke container dit mag. Soms heb je namelijk afval dat apart verwerkt dient te worden. Zo zijn er containers te huren voor bouw- en sloopafval, hout, grofvuil, schoon puin, dakafval, tuinafval en bijvoorbeeld grond. Dit is eenvoudig te scheiden en bij het bestellen van de container aan te geven 

Hoe bestel je een container? 

Een container bestel je eenvoudig online. Zelfs bij last minute verbouwingen kan je gebruikmaken van deze online bestelmogelijkheid. De containers worden namelijk binnen een tot drie werkdagen afgeleverd bij het door jou opgegeven adres. De container mag vervolgens standaard vier weken op de plaats blijven staan, maar kan tegen bijbetaling langer worden gehuurd. Wanneer je klaar bent met de verbouwing en de container opgehaald kan worden, geef je dit simpelweg door via het online account dat je aanmaakt bij het huren. 

Tenslotte is het goed om rekening te houden met eventuele gemeentelijke vereisten. In de meeste gevallen kan een container op een parkeerplaats gezet worden, maar soms zijn hier bepaalde eisen voor vanuit de gemeente. Al met al, is de service ontzettend handig omdat je tijd overhoud om volledig aan de slag te zijn met de verbouwing zelf. Een container huren is dus voor alle verbouwingen een goed idee!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén