Algemeen

Schadelijk gas snel en accuraat detecteren

Er zijn nogal wat gassen en dampen die gevaarlijk zijn voor het menselijk lichaam. De meeste komen via onze longen het lichaam binnen, maar er zijn er ook die bijvoorbeeld de ogen aantasten. Veel van deze gassen zijn bij hoge blootstelling levensbedreigend of kunnen blijvende schade aanrichten aan organen. In de meeste huiskamers is de kans op het vrijkomen van schadelijk gas relatief klein. Er is natuurlijk altijd kans dat er een gaslek ontstaat. Gelukkig zit er aan het gas dat we in Nederland gebruiken om te koken en de verwarming te laten werken een kunstmatige lucht. Hierdoor weet je als bewoner op tijd dat er een gevaarlijk gas in de lucht hangt. Een tweede mogelijkheid is een ramp of een chemische aanval. In Nederland vindt dat gelukkig zelden plaats.

Werklocaties met een verhoogd risico op blootstelling

De mensen die het grootste gevaar lopen op blootstelling zijn dan ook mensen die op specifieke plaatsen werken. Voor hen is het zeer belangrijk dat ze kunnen beschikken over accurate gasdetectoren. Op elke werkplek in Nederland zou veiligheid voorop moeten staan. Op werklocaties zoals mijnen en laboratoria is er sprake van een verhoogde kans op blootstelling. Daarom is het op dit soort plaatsen in veel gevallen verplicht om te zorgen voor een goed functionerend systeem voor het detecteren van schadelijke gassen.

Een multi gas detector

De multi gas detectors van G4s Safety Solutions zijn in staat om veel soorten schadelijk gas te detecteren. Omdat ze meerdere soorten gas kunnen waarnemen zijn ze erg breed inzetbaar. Het biedt werknemers de apparatuur om zichzelf te beschermen tegen schadelijke gassen. Deze apparaten zijn draagbaar zodat je ze ook mee kan nemen naar onbekend terrein. De detectoren zijn duurzaam en veelal waterresistent. Voor een zeer zachte prijs garandeer je met deze detectoren de veiligheid van je werknemers.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén