Algemeen

Met private lease ook voor de zaak op pad

Private lease

Kijk, een leaseauto is altijd fijn. Maar die bijtelling is vaak wel een gedoe. Zeker als je de leaseauto ook privé gaat rijden. Draai het dan eens om: ga voor private lease en rij deze auto ook zakelijk. Je hebt met private lease niks te maken met bijtelling en je rijdt toch fijn in een nieuwe, of zo goed als nieuwe, auto. Dat is een stuk goedkoper in de brandstof en daar tref je het mee. Want de brandstof is het enige dat je zelf moet betalen. Wanneer je dat goed kort sluit met je werkgever, kun je vaak tanken op kosten van de baas als je je private lease auto ook zakelijk rijdt. Twee vliegen in één klap dus!
Private lease

Heel veel voordelen aan private lease

Het allergrootste voordeel is dat je fijn in een nieuwe auto gaat rijden voor een vast bedrag per maand. Je weet dus precies waar je aan toe bent. De onderhoudsbeurten en de verzekeringen zitten bij dat bedrag in. Daarbij kun je private lease zo duur maken als je zelf wilt. Ga je voor een fancy-schmancy bak met alles er op en er aan? Dan ben je natuurlijk wat duurder uit dan wanneer je kiest voor een basic model auto. Omdat je per maand betaalt, rij je met private lease misschien wel in de auto van je dromen. Je hoeft ‘m namelijk niet van te voren bij elkaar te sparen.

Zitten er ook nadelen aan private lease?

Er zitten niet écht nadelen aan private lease. Het blijft altijd goed opletten waar je gaat leasen, je wilt natuurlijk een betrouwbare leasemaatschappij. Ook kan het voor sommige mensen een nadeel zijn dat je gedurende de looptijd van de lease een BKR-registratie krijgt. Dit kan van invloed zijn op het eventueel afsluiten van een hypotheek. De BKR-registratie is ervoor om te zorgen dat de leasemaatschappij gedekt is, ook als jij niet aan de voorwaarden of betalingen voldoet.

Wat betaal je zelf met private lease?

Met private lease betaal je alleen nog de brandstof voor de auto en eventuele bekeuringen. Natuurlijk betaal je het ook zelf als je de auto een keer door de wasstraat haalt. Maar vaak kun je die wasbeurten sparen via je tankpas. Je leasecontract is verder all-in. Dus de huur van je auto, de verzekering, de wegenbelasting, de onderhoudsbeurten en eventuele vervanging bij schade zitten allemaal in het leasecontract. Zo heb je nergens omkijken naar, ideaal!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén