Algemeen

Oude vrienden

Drie jaar terug ben ik samen met mijn beste vriend een bedrijf begonnen. Hij was op de middelbare school niet zo’n harde werker. Hij speelde liever buiten of op zijn computer. Hierdoor moest hij het derde jaar van de HAVO over doen. Dit verliep nog niet heel soepel. Hierom moest hij een speciale school waar je het jaar van HAVO 4 en HAVO 5 in 1 keer kon doen. Wel moest hij nog bij ons op school het reguliere examen afleggen. Na deze intensieve school had Dirk eindelijk door dat school voor hemzelf was. Hij werd hierna ook heel erg ambitieus. Ik ben al sinds HAVO met mijn economie en maatschappij profiel geïnteresseerd in management. Hierbij doel ik vooral op bedrijfsmanagement. Dirk was heel erg goed in scheikunde, natuurkunde en met computers. Dit laatste leerde hij extra snel door zijn eigen bedrijf dat hij heeft gehad op zijn veertiende. Hij verkocht tweedehands spelletjes via het internet.

Eigen bedrijf

Jaren laten, tijdens een avondje op het terras kwamen we terug op deze onderwerpen. Hiervoor hadden we net besproken hoe we eigenlijk niet heel erg tevreden zijn met onze banen. Dirk kreeg niet genoeg betaald bij zijn baan als manager van een gamewinkel. Ook was het werk best saai en waren de klanten toch niet zijn type mens. Ik werkte bij een makelaar. Ik vond dit wel gezellig, maar ook het werk stond mij niet echt aan. Hiernaast was je salaris en pensioen gebaseerd op hoeveel je verkocht. Dit zorgde voor een gespannen sfeer op de werkvloer. We besloten om samen een bedrijf te starten. Ik ging het management gedeelte doen, en Dirk de werkinhoud. We hadden allebei nog een huurwoning en dus geen vaste plek waar we moesten blijven. Ook hielden we veel van reizen. We praatten al veel over alle congressen die we gingen bezoeken. We besloten om een bedrijf in de ICT branche op te zetten.

Logistiek

Logistiek is heel belangrijk voor een bedrijf. Een goede of slechte logistiek verhoogt of verlaagt je kosten aanzienlijk. Omdat Dirk zo handig was met computers en andere technologische apparaten, besloten we te gaan werken als it distribiteur. Ook was dit een branche waar ik mijn management skills makkelijk kon inzetten. We huurden ergens in Pijnacker, hier was dit goedkoop, een pand om ons bedrijf te huisvesten. Ik voorspelde dat klanten het fijn zouden vinden om op locatie te kunnen komen. Na de inschrijving bij het KVK was het bedrijf klaar voor de start.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén