Algemeen

OroCommerce als e-commerce platform voor je B2B webshop?

OroCommerce

Een zakelijke inkoper en een gewone consument hebben een ander inkoopproces. Dat klinkt best logisch, maar toch is het nog niet de standaard om je B2B webshop hierop aan te passen. Gelukkig zijn er e-commerce platformen met functionaliteiten die de zakelijke inkopen ondersteunen.

Ontstaan van OroCommerce

OroCommerce is een open source platform dat is opgericht door de oud-oprichters van het Magento platform. Zij zagen in dat Magento niet kon voldoen als B2B e-commerce platform en daarom startten zij een e-commerce platform gericht op de zakelijke klant. OroCommerce wint inmiddels steeds meer terrein. Zo kregen zij van Frost & Sullivan de New Product Innovation Award en wonnen ze de titel beste B2B e-commerce platform.

Waarom OroCommerce voor je B2B webshop?

OroCommerce is dus specifiek gericht op B2B e-commerce en heeft daardoor veel voordelen voor zowel de webwinkelier als de inkoper. Deze voordelen zijn eigenlijk bepaalde functionaliteiten in het platform die OroCommerce de perfecte oplossing maakt in de B2B e-commerce markt. Denk aan het beheren van meerdere webshops in verschillende talen met verschillende valuta vanuit één platform. Maar ook een persoonlijk assortiment per bedrijf, afdeling of inkoper, bestellen vanuit de orderhistorie van de klant en prijsafspraken en staffelkortingen.
Een ander belangrijk punt is het feit dat OroCommere werkt met zakelijke inkoopaccounts. Tijdens het inkoopproces zijn er verschillende betrokkenen die goedkeuring zullen moeten geven. OroCommerce speelt hier op in door de zakelijke inkoopaccounts waarbij iedere betrokkene (inkoper, manager) verschillende rechten heeft die door de klant zelf zijn te beheren.
Natuurlijk is ook de rapportage een belangrijk punt. Door data te analyseren, kun je verder groeien met je webshop. OroCommerce biedt inzicht in o.a. KPI’s en aankooppatronen. Hiermee kun je vervolgens gericht campagne voeren.

Personaliseren van de webshop

Standaard heeft het OroCommerce platform waarschijnlijk nog niet alles wat je nodig hebt. Daarom zijn er verschillende plugins en maatwerkoplossingen waarmee je je B2B webshop kunt personaliseren. Een officiële OroCommerce partner als H1 Webdevelopment kunnen een webshop voor je bouwen. Dit gaat van een op maat gemaakt design tot het opzetten van de webshop. Wanneer de plugins die jij in je B2B webshop wilt nog niet beschikbaar zijn, kan deze partner ze op maat voor je bouwen. Maar ook wanneer je al een OroCommere webshop hebt, kan deze nog geoptimaliseerd worden om zo een zo hoog mogelijke conversie te bereiken.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén