Algemeen

Onzekerheid in je startup vermijden

Het beginnen van een eigen bedrijf is natuurlijk een droom die heel veel mensen hebben. Hier zijn verschillende redenen voor. Je bent je eigen baas en hoeft dus niet meer te dealen met verschrikkelijke bazen terwijl je in loondienst bent. Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om een product of service te creëren waar je zelf passie voor hebt. Het laatste grote voordeel waar de meeste mensen aan denken is het verdien potentieel. Wanneer je in loondienst werkt heb je waarschijnlijk een loonplafond waar je niet bovenuit gaat komen. Bij het starten van een eigen bedrijf heb je in theorie ongelimiteerd potentieel om inkomen te genereren.

Risico

Maar er hangen natuurlijk ook risico’s vast aan het beginnen van een eigen bedrijf. Vier uit vijf bedrijven die opstarten zijn binnen vijf jaar alweer verdwenen. Het is dus logisch dat zeker in de eerste paar jaar van je bedrijf er best veel risico’s zijn. In dit artikel bespreken we hoe je onzekerheid in je startup kunt vermijden.

Heb zo snel mogelijk omzet

Wanneer je een bedrijf begint is natuurlijk de eerste stap om een fantastische service of product te creëren. Veel beginnende bedrijven denken dat als ze dit goed doen, de rest automatisch zal volgen. Dit zorgt ervoor dat veel beginnende bedrijven te lang bezig zijn met het perfectioneren van het product of de service zonder dat ze inkomen genereren. Pas wanneer het product of de service wordt gelanceerd beginnen ze te denken aan zaken zoals marketing en sales. Dit kan tot gevolg hebben dat blijkt dat ze niet weten hoe ze het fantastische product in de markt moeten brengen en dat ze geld verliezen. Als beginnend bedrijf is het dus belangrijk om zo snel mogelijk omzet te creëren.

Geen schulden

Een ander goed idee voor een beginnend bedrijf is om flexibel te blijven in het inkopen van middelen en geen schulden aan te gaan. Doe geen dure bedrijfsuitgaven wanneer er nog veel onzekerheid is over de omzet die je gaat genereren. Een goed voorbeeld is, wanneer een of meerdere bestelbusjes nodig hebt, deze niet met een lening in te kopen. Kies in plaats daarvan voor een flexibele shortlease bedrijfswagen die je snel weer kunt opzeggen mocht je kosten moeten besparen. Je wilt als bedrijf zo snel mogelijk omzet genereren en winst boeken en dus ook flexibel blijven in de schulden die je aangaat. Op deze manier heeft je bedrijf een grotere kans van slagen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén