Algemeen

Met een ITIL training kom je zo binnen bij bedrijven

itil training

Een ITIL training kan geschikt zijn voor iedereen die binnen bedrijven met de verschillende vormen van IT processen te maken krijgt. Veel bedrijven vragen tegenwoordig ITIL gecertificeerde werknemers, het is wereldwijd dan ook een groot begrip. Toch weten veel mensen nog niet wat een ITIL training is, dat is logisch. Een training als deze volg je eenvoudig online, op je eigen tempo. Dat is handig voor zowel je werkgever als jijzelf. In mijn blog op Bedrijven-nl vertel ik altijd alles over het bedrijfsleven. Vandaag een blog over het nut van een ITIL training.

De inhoud van een ITIL training

ITIL is een wereldwijde methode die ervoor zorgt dat je verschillende IT processen kan toepassen en hierin ook service kan verlenen. ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Voor veel mensen is het behalen van deze certificering de ideale opstap naar een carrière binnen de ICT. Over het algemeen is het zo dat iemand die ITIL gecertificeerd is, zorgt voor een hogere productiviteit, lagere kosten en een betere ervaring met klanten. Daarom leg ik graag in mijn blog uit wat een ITIL training inhoudt.

Fase 1: Foundation

In de eerste fase van de ITIL training hou je jezelf bezig met de verschillende elementen binnen de cursus. Zo leer je wegwijs worden binnen de processen en maak je kennis met de terminologie die gebruikt wordt. Na het afronden van het eerste niveau ben je een beginner en kan je mensen vertellen over de verschillende termen.

Fase 2: Practioner

In fase twee ga je al meer aan de slag met de verschillende processen. Dit is eigenlijk de tussenstap naar het intermediate niveau. Je leert hier om te gaan met de verschillende processen en je gaat jezelf al een klein beetje meer verdiepen.

Fase 3: Intermediate

Het meest uitgebreide niveau is niveau 3, omdat je hier aan de slag gaat met alle verschillende IT-servicegebieden. Als jij dit niveau afrondt kan je inmiddels werken met alles wat met IT service te maken hebt. Je bent nu klaar om een echte expert te worden.

Fase 4: Expert

Het afronden van het niveau expert zal natuurlijk voor veel voldoening zorgen. Je kan nu alle IT processen goed behandelen en je kan ook verschillende zaken herkennen en toepassen. Je vaardigheden zijn nu hoog en goed genoeg voor een kennistoets.

Fase 5: Master

In het niveau master kies je voor persoonlijke situaties die voor jouw van toepassing zijn. Er is daarom geen standaard. Dit niveau is bedoeld om je kennis uit te breiden.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén