Algemeen

Meer zekerheid bij het versturen van je pakket

pakketten verzenden

Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om een pakket zonder poespas op te sturen. Je mag er vanuit gaan dat hier niks mee gebeurd. Echter is er helaas altijd de kleine kans dat er toch iets met je pakket gebeurt. Met sommige pakketjes kun je dit risico niet nemen. Daarom heb je de mogelijkheid om pakketten te verzenden met meer zekerheid.

Geen risico nemen

Er zijn pakketten die je verstuurt met een wat minder waardevolle inhoud erin, zoals een pakket dat je opstuurt naar een vriendin in het buitenland. Denk aan een doos met snoep, chocola, tijdschriften enzovoorts. Erg leuk, maar financieel gezien niet super waardevol. Er zijn echter ook pakketten met bijvoorbeeld belangrijke papieren of een erg waardevolle inhoud. Het is fijn als je bij dit soort pakketten de zekerheid hebt dat er niks mee gebeurt. Zeker omdat er vaak pakketjes kwijtraken of worden beschadigd. Daarom heb je bij het versturen van je pakket de mogelijkheid om je pakket aangetekend of verzekerd te verzenden.

Aangetekend verzenden

Je hebt bij het verzenden van een pakket altijd de mogelijkheid om een pakket aangetekend te versturen. Dit betekent dat de ontvanger van het pakket een handtekening moet zetten bij ontvangst. Op deze manier weet je zeker dat je pakket goed aankomt en dat hij goed wordt ontvangen. Dit is handig als je bijvoorbeeld erg belangrijke papieren op moet sturen en je zeker wil weten dat ze niet in de verkeerde handen vallen. Een ander voordeel van het aangetekend verzenden van je pakket is dat je tot een bepaald bedrag vergoed krijgt bij beschadiging of verlies.

Verzekeren

Naast het aangetekend verzenden van je pakket, heb je ook de mogelijkheid om je pakket te laten verzekeren. Dit is handig als je bijvoorbeeld iets van erg veel waarde opstuurt. Als het dan kwijtraakt of beschadigt, wordt de waarde van de inhoud vergoed. Zo kun je met een gerust hart je waardevolle goederen opsturen. Ook bij het verzekeren van je pakket tekent de ontvanger bij ontvangst. Je betaalt voor het laten verzekeren van je pakket een bepaald bedrag dat afhankelijk is van het gewicht van je pakket. Je bent daarna tot een bepaald bedrag verzekerd.

Het is altijd belangrijk dat je je pakket goed verpakt voordat je hem opstuurt. Als je ervoor kiest om je pakket zonder verzekering of niet aangetekend op te sturen, kan een goede verpakking al enorm veel schelen. Als je je pakket goed verpakt, is de kans veel kleiner dat hij onderweg beschadigt.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén