Algemeen

Materiaaltips voor bouwbedrijven

Er zijn heel wat verschillende soorten platen die je kunt kiezen in de winkel, voor vrijwel iedere soort plaat kan men voordelen en nadelen onderscheiden. Echter is het door dit grote aanbod wel een beetje lastig geworden om te zien welke platen er handig zijn om aan te schaffen en te gebruiken voor bij het klussen.  In dit artikel zullen we de Betonplex plaat wat beter bekijken. Waarom zou je namelijk deze plaat moeten nemen? Lees snel verder om daar achter te komen!

Wat is een Betonplex plaat?

Betonplex is eigenlijk hetzelfde als eenieder andere soort houten plank, alleen de bovenkant is iets anders dan de anderen. De plank staat bekend om de waterdichtheid en de sterkte, ideaal voor bijvoorbeeld in de tuin voor een tuinhuisje.

De plaat is geschikt voor werkzaamheden waarbij men graag wilt hebben dat het hout geheel waterdicht zal zijn vanaf de bovenkant. Een tuinhuis of een heg is vaak een goede optie voor deze plaat. Door deze sterkte kan je heel makkelijk een bepaalde vorm aanbrengen in de plank, dit houdt dan ook in dat hij niet zo heel flexibel is. Voor en flexibele soort plaat is het dus verstandig om toch even iets verder te kijken.

Het zagen van een Betonplex plaat

Je kunt deze plaat vrij makkelijk zagen, dit is dus wel erg prettig. Omdat het hout is wat bestaat uit splinters kan je zonder problemen gaan zagen, een stuk makkelijker dan in hardhout. Voor deze plaat moet je wel rustig zagen om te voorkomen dat de splinters allemaal zullen opkomen. Met deze zaag is het niet al te lastig om de plank te zagen, door de gladde afwerking zal je het niet eens echt zien. Mocht je een machine willen gebruiken dan hoort dit ook tot jouw opties, zorg er alleen wel voor dat jouw messen echt scherp zijn.

Een andere optie dan de Betonplex plaat

Mocht men deze plaat niet kunnen vinden dan is een alternatief de underlayment plaat, deze kan je namelijk ook afwerken met een waterafstotende bovenkant. De plaat kan je bij diverse bouwmarkten vinden, al is een groothandel een uitstekende keuze als je geld wilt besparen. De plankensoort is ideaal voor waterdichte en waterafstotende oppervlaktes dit maakt hem dan ook uitermate divers.

Meer weten over betonplex en andere praktische plaat materialen? Bezoek dan de site van PontMeyer.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén