Algemeen

Let op je voeding en voel je energieker op het werk!

Zonder voldoende voedingsstoffen kan ons lichaam niet goed functioneren. Je ‘motortje’ kan enkel draaien als deze van voldoende energie wordt voorzien. En die energie haal je uit voedzame maaltijden. Jij kunt doen wat je wilt en zal genieten van een geweldig energielevel. Of je nu bezig bent met het huishouden, hard aan het werk bent of in de sportschool staat. Toch klagen veel mensen over vermoeidheid. Zeker op het werk. Er zijn van die dagen dat je simpelweg niet vooruit te branden bent. Veel mensen doen dit af als te weinig geslapen of drukte op het werk. Ze vergeten echter te kijken naar hun voedingsgewoontes. Dit is echter het eerste waar je naar zou moeten kijken als je over te weinig energie beschikt. In dit artikel vertellen we hoe je door middel van eten je energieker kunt voelen op het werk. 

 

Kies voor verse maaltijden 

Ben jij vaak iemand van de snelle hap? Probeer dan zoveel mogelijk diepvrieseten en magnetronmaaltijden te voorkomen. Food open near me at butlon opzoeken behoort ook tot de mogelijkheden, maar dan is het wel belangrijk om voor restaurants te kiezen die alle gerechten met verse ingrediënten bereiden. Gelukkig zijn er steeds meer eettentjes die dit ook daadwerkelijk doen. Waardoor je, ook als je een snelle hap wilt eten, gewoon over semi-gezonde keuzes beschikt.  

 

Zorg voor voldoende afwisseling in je voedingspatroon 

 

Vaak zien we, vooral bij drukke mensen, dat ze vrijwel alle dagen hetzelfde eten. Vooral het ontbijt en de lunch bevat bijna altijd dezelfde inhoud. Het is echter belangrijk om af te wisselen. Ook al zal je normaal gesproken voldoende gezonde voedingsstoffen uit deze gerechten halen, dan zal je lichaam uiteindelijk ook gaan verlangen naar iets anders. Bovendien is het ook belangrijk om de voedingsstoffen af te wisselen. Eet bijvoorbeeld de ene dag iets met meer eiwitten en de andere dag weer iets wat vol staat van vitamines. Door te variëren in je voedingsstoffen, voel je je vitaal en energieker. 

 

Heb je even weinig tijd om een voedzame maaltijd op tafel te zetten? En is wat eten we vandaag snel koken het enige waar je aan kunt denken? Probeer dan eens zogenaamde 15-minuten recepten uit. Online vind je talloze recepten die binnen een kwartier op tafel kunnen staan. Bovendien zijn ze ook nog eens ontzettend gezond. Gezond koken hoeft dan ook echt niet veel tijd te kosten!  

 

Eet vaker 

 

Veel mensen eten maar drie keer per dag. Ontbijt, lunch en diner… dat moet toch genoeg zijn? Voor ons lichaam is het echter helemaal niet gewoon om slechts drie voedingsmomenten per dag te hebben. Je suikerlevel zal hierdoor zeer sterk pieken en dalen tussen de voedingsmomenten door. Dit zorgt ervoor dat jij je vermoeider en prikkelbaar gaat voelen. Door minder veel te eten en wel meer voedingsmomenten in te plannen, kun je dit eenvoudig voorkomen. Als je je de gehele dag energiek en fit wilt voelen is meerdere kleine maaltijden per dag dus de juiste keuze. 

 

Vergeet je vaak tussendoortjes te eten? Zorg er dan voor dat je standaard een aantal gezonde snacks in je tas hebt. Zo zal je sneller naar een gezond tussendoortje grijpen. Terwijl je anders wellicht bij de snoepautomaat op kantoor staat. En we weten allemaal dat al die koek, chips en chocola wellicht op de korte termijn energie geven, maar je uiteindelijk alleen nog maar uitgeblust laten voelen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén