Algemeen

Kampeertips voor beginners

Kamperen, voor sommige een heftige vakantie waar ze niet weten waar ze moeten beginnen bij de voorbereidingen. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die dit zien als een droomvakantie. Lekker kunnen relaxen in de buitenlucht, of veel kunnen spelen met de kids. Maar wat nou als je nog nooit op kampeervakantie bent geweest? Waar moet je dan beginnen met voorbereiden? Wat neem je mee en wat laat je thuis? We hebben een aantal tips voor beginners op een rijtje gezet op je een prettiger gevoel te geven bij vertrek. Veel succes!

De tent

Het belangrijkste onderdeel van een kampeervakantie is natuurlijk de tent. Hier slaap je elke avond in en is waarschijnlijk ook het enige overdekte deel wat echt alleen van jou is op zo’n kampeerplek. Maar wat voor tent schaf je aan? Allereerst is het belangrijk om te bepalen met hoeveel personen je op vakantie gaat en wat het doel is van je vakantie? Als je constant blijft rondtrekken is het belangrijk om een goede inklapbare en uitklapbare tent aan te schaffen. Ga je met zijn tweeën op vakantie, heb je natuurlijk gelijk al minder ruimte nodig. Dit is een kleine checklist die je met jezelf moet afgaan. Als je met een grote groep gaat, kan je altijd kiezen voor een safaritent. Een safaritent klinkt misschien erg overdreven, maar is groot qua ruimte en ook erg stevig.

Een checklist

Het is goed om een checklist te maken. Dit doen veel mensen bij elke vakantie, ongeacht of je gaat kamperen. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, zelfs de kleine dingen niet, kan je gebruik maken van een checklist. Door alle hectiek kan je snel dingen vergeten, zoals een tandenborstel of een zonnebril, etc. Dit is dan ook niet een groot probleem aangezien je op de vakantiebestemming de kleine dingen vast ook kan aanschaffen, maar het is toch fijn om het vanaf huis lekker mee te nemen. Met een checklist streep je alles af zodra het ingepakt is.

De plek van de tent

Op een kampeervakantie is het niet zo dat je van tevoren een plek reserveert voor je tent. Dit kies je ter plekke uit. Het is goed om een plek te kiezen waarvan de grond zo vlak mogelijk is. Dit maakt het makkelijker om de tent strak en recht op te zetten. Ook is het handig om kennis te maken met de mensen die al om je heen staan. Je zal je buren je gehele vakantie tenslotte ook tegenkomen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén