Algemeen, Dienstverlening

Is het gras bij de buren groener?

Ligt het gras in jouw tuin er aan het eind van de zomer troosteloos en bruin bij? En leert een kleine blik over de schutting dat het gras van de buren wél mooi vol en groen is? Grote kans dat zij de natuur een klein beetje hebben geholpen en voor kunstgras hebben gekozen.

Gras

Zeker als je een beetje een grote tuin hebt is een mooie groene grasmat een echte aanwinst. Het ziet er mooi uit, geeft ook in de winter wat kleur aan je tuin en je kan er van alles mee. In de zomer kun je er lekker op een badlaken op liggen, kinderen kunnen er volop op spelen en zelfs een klein voetbalveld aanleggen behoort tot de mogelijkheden.

Gras groeit makkelijk, en vooral ook op plekken waar je dat helemaal niet wilt, maar om je gras het hele jaar door mooi groen en vol te houden heb je wel wat tijd en middelen nodig. Zeker de plekken die vaak worden belopen, of waar je kinderen graag op spelen, zullen in de loop der tijd wat kaal worden. Het is belangrijk deze plekken regelmatig opnieuw in te zaaien, het liefst voor zij helemaal kaal zijn. Zo zorg je ervoor dat er geen plekken komen waar helemaal geen gras meer groeit en slechts zand rest.

Valt er een periode weinig regen, dan zie je dit direct aan je gras. Het wordt dor, bruin en lijkt bijna weg te branden in de zon. Nu heeft gras de eigenschap zichzelf wel weer te herstellen, en is de kans groot dat er in het volgende voorjaar weer nieuwe sprietjes zullen groeien, een prettig gezicht is het niet. Dat betekent dus dat sproeien noodzakelijk is, wil je ook in een droge zomer een mooie groene tuin houden. Last but not least: zelfs als je gras zonder moeite goed groeit is enig onderhoud vereist. Regelmatig maaien is nodig, anders loop je straks tot je knieën in het gras.

Hoe doen ze dat?

Ligt het gras van je buren er altijd piekfijn bij? En dat terwijl je ze nooit ziet sproeien, maaien of zaaien? Grote kans dat zij voor kunstgras hebben gekozen. Dit gras ligt er het hele jaar door piekfijn bij, en is nauwelijks van echt te onderscheiden.

Als jij ook kunstgras wil kopen, bekijk dan goed welk soort je kiest. Moet het er vooral mooi uitzien, of wil je ook dat je kinderen er intensief op kunnen spelen? Ga je kunstgras kopen moet je dat goed op een rijtje hebben, zodat je het soort kiest dat perfect bij jouw tuin past.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén