Vergelijk

Internet providers en Nederlandse huishoudens

internet providers plaatje

We doen tegenwoordig bijna alles op internet; we houden er onze sociale contacten bij, we lezen er de krant, bekijken er de nieuwste films en doen er onze bankzaken. Een leven zonder internet is bijna niet meer voor te stellen en daar springen internet providers slim op in. Met allerlei verschillende pakketten en diensten proberen ze zo goed mogelijk op de vraag uit de markt aan te sluiten en daar plukken wij de vruchten van.

De opkomst van internet providers

Waar we in de jaren 90 nog zeer sporadisch gebruik maakten van internet via de vaste telefoonkabel, is een internet loos bestaan nu bijna niet meer in te denken. De ontwikkeling van internet is sinds eind jaren 90 ontzettend snel gegaan en internet providers schoten als paddenstoelen uit de grond. Dat is niet zo gek, want door de enorme toename van de vraag naar internet konden internet providers een goed verdienmodel ontwikkelen. In de beginfase was internet alleen nog via de vaste lijn beschikbaar. Gelukkig werd het na een paar jaar voor steeds meer huishoudens mogelijk om via ADSL internet in huis te halen. Inmiddels speelt internet een dusdanig grote rol in ons leven dat we steeds meer van de internetverbinding eisen. En ook hier spelen internet providers goed op in.

Internet op je telefoon

Operah Winfrey was 10 jaar geleden, in 2007, één van de eerste mensen die op televisie een iPhone in haar handen had. Menigeen verbaasde zich over de uitgebreide mogelijkheden van deze telefoon. Mobiel bellen konden we toen al jaren en zelfs gedeeltelijk op internet, maar een telefoon met dusdanige mogelijkheden hadden we niet eerder gezien. Dit was voor internet providers natuurlijk een gouden uitvinding. Bij smartphones in juist het internet zo’n beetje de belangrijkste functie die er is. Zelfs telefoneren gaat nu eenvoudig via internet, dus internet providers voorzien in een steeds grotere vraag naar internet.

Online op steeds meer apparaten

Maar de ontwikkeling stopte niet bij smartphones. Vrij snel na de introductie van dit soort mobiele telefoons kwamen er ook tablets op de markt die vrijwel uitsluitend functioneren als er een internetverbinding aanwezig is. Internet providers maakten het mogelijk om op steeds meer apparaten tegelijkertijd online te zijn. Dit heeft tot gevolg dat de meeste Nederlandse huishoudens steeds meer apparaten in huis hebben die internet gebruiken, zoals smartphones, tablets, laptops en zelfs tv’s. Dankzij internet providers kunnen we allemaal ongestoord genieten van het internet.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén