Algemeen

In een hectische wereld moet je opvallen, maar hoe?

In deze moderne, hectische wereld is iemands aandacht vangen erg moeilijk. Vooral als je moet opvallen in een brief. Dus hoe doe je dat? Want welke woorden moet je gebruiken, hoe bouw je de zinnen op en wat kan je vooral wel en wat kan je vooral niet doen. Hier kan je namelijk soms wat extra hulp bij krijgen. En dat is helemaal niet erg. Want iedereen heeft andere idee├źn en als je die deelt met elkaar, dan kan je daar weer van leren.

Opvallen met sollicitatiebrief.

Ja je moet opvallen met je sollicitatiebrief, maar hoe doe je dat? Je kan moeilijk je hele brief onder gooien met glitters en andere stickers. Want dan val je ook wel op, maar of dat op een juiste manier is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar hoe val je dan op met jouw brief? Welke woorden vallen op en hoe kan jij goed uitleggen waar jouw kwaliteiten liggen en waarmee jij opvalt. Dat is natuurlijk erg belangrijk. Want jij wilt juist laten zien dat jij goed bent in in jouw expertise en dat jij de persoon bent die bij de baan, of bij de stage past. Dus waarom hierin ook niet opvallen? Probeer eerst altijd zelf goed jouw brief te schrijven en schrijf goed op wat je sowieso wilt vertellen. Ook moet je goed bedenken wat je absoluut niet in jouw brief wilt hebben. Hou dit er dan ook echt buiten. Je kan van te voren ook een lijstje maken met wat je erin wilt zetten. Zo kan je gemakkelijker de brief opstellen.

Laten nakijken.

Wanneer je jouw brief af hebt, kan je hem altijd laten controleren. Zo kan er iemand met een frisse blik naar jouw sollicitatiebrief kijken en jouw wat tips en tricks geven hoe je hem net iets meer kan laten opvallen. Met die feedback kan je de laatste puntjes op de i zetten om echt goed op te vallen met jouw brief. En wie weet wanneer je hem op stuurt wordt jij uitgenodigd voor een gesprek en is die baan of stage straks echt van jou.

Dus schroom niet om hulp te vragen, want dat is totaal niet erg. Iedereen heeft een ander idee bij hoe je met jouw brief kan opvallen. Dus hierin kan je altijd hulp vragen. En wie weet val jij precies goed op zonder jouw brief onder te gooien met glitters of vol te plakken met stickers.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén