Algemeen

Hoe promoot ik mijn bedrijf?

T-shirts bedrukken

Het is van belang dat je goed je bedrijf promoot. Vergelijk de markt waarin je werkt nu eens met een weiland. Alle bedrijven in de markt stellen we voor als koeien. Hoe ga je er nu als koe voor zorgen dat je zorgt dat je het stukje met het meeste gras bemachtigd. Oftewel hoe haal ik de meer geld en meer klanten binnen dan mijn concurrenten?

Reclame-uitingen

Het is van belang dat jij als eigenaar of personeelslid naar buiten treedt om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. Echter moet je dit doen op een manier die bij jou en jouw bedrijf past. Denk bijvoorbeeld aan een passende promotiezin die gaat over wat jouw bedrijf doet en wat de unieke eigenschappen zijn van jouw bedrijf.

Bedrijfskleding bedrukken

Zorg ervoor dat je bedrijfskleding bedrukt is. Zo kun je tijdens werktijd laten zien waar je mee bezig bent, wie je bent en wat je doet. Als je ervoor kiest om T-shirts laten bedrukken dan kun je vervolgens nog kiezen om er allemaal verschillende teksten op te zetten. Het is in ieder geval van belang dat mensen je logo zien en die in combinatie met een pakkende tekst. Eentje die bij ze blijft hangen en die ze op later in de week of maand weer tegenkomen.

Social Media

Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijf te promoten via Social Media. Dit zorgt voor online aandacht en een reputatie. Heel veel mensen gebruiken Twitter, Facebook en Instagram.  Hierop kun je laten zien wat jouw key activities zijn en waarom mensen bij jou moeten komen. Ben jij bijvoorbeeld iemand die ontzettend goed kan tuinieren kun je dit laten zien door verschillende filmpjes waarin je uitlegt welke planten je in welk seizoen moet gebruiken. YouTube is een van de belangrijkste kanalen waar informatie op wordt gezocht. Door verschillende instructievideo’s te koppelen aan jouw website gaat deze beter gevonden worden.

Internet

Een andere mogelijkheid is door beter gevonden te worden op internet. Dit kan door middel van SEO of SEA. Dit houdt in dat je zorgt dat je wordt gevonden op verschillende zoekwoorden. Google kent een bepaalde waarde toe aan jou website. Als je niet wilt betalen kun je kiezen om zelf SEO te doen. Als je wel wilt betalen kun je zelf kiezen om SEA te doen. Ook is er de mogelijkheid om dit te laten doen door een onafhankelijk marketingbureau.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén