Algemeen

Hoe kies ik de juiste steiger voor mijn klus?

De juiste steiger voor de klus uitzoeken is lastig, wanneer je hier geen verstand van hebt. Daarom helpen wij je graag bij het uitzoeken van een steiger die past bij de werkzaamheden die jij uitvoert.

Welke vragen moet ik mezelf stellen?

Om tot bij de juiste steiger voor je werkzaamheden te komen, is het verstandig om deze vragen je voor jezelf te beantwoorden:

 

  • Waarvoor heb ik een steiger nodig?
  • Ga ik deze steiger voor binnen of buiten gebruiken?
  • Wat is de werkhoogte waarop ik ga werken?

Welke soort steiger ga ik gebruiken?

Er bestaan twee soorten steigers. De kamersteiger en de rolsteiger. De kamersteiger gebruik je binnenshuis en de rolsteiger buitenshuis op grote hoogte. De kamersteiger is gemakkelijk in elkaar te klappen en te vervoeren. Je kunt het gebruiken voor diverse werkzaamheden zoals: schilderen, dakranden schoonmaken en stukadoors maken er ook vaak gebruik van. Ga je te werk op een maximale hoogte van 8 meter. De hoogste rolsteiger is iets hoger dan 12 meter, maar er zijn nog meer verschillen dan alleen de hoogte van de steigers. Een kamersteiger is opvouwbaar en meestal binnen één minuut in elkaar gezet. Het opzetten van een rolsteiger neemt meer tijd in beslag, alleen bereikt deze een hogere hoogte en zijn de wielen verstelbaar van hoogte, waardoor je gemakkelijk op een ongelijke ondervloer te werk kan gaan.

Welke steigerbreedte en platform lengte past bij mijn werkzaamheden?

De steigers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je werkoppervlakte wordt bepaald door de steigerbreedte en platform lengte. Dus hoe groter beide zijn des te groter je werkoppervlakte op de steiger.

Welk merk steiger is het veiligst?

Wanneer je op een grote hoogte te werk gaat wil je zeker weten dat het zo veilig mogelijk gebeurd. Het is daarom belangrijk dat de steiger die je wilt een veiligheidscertificaat heeft. De steiger moet voldoen aan NEN1004 . Wil jij de veiligste steiger voor op grote hoogte die er bestaat? Kies dan voor ASC rolsteiger van Rolsteiger.net. Deze bestaat is licht, gemaakt van extra dik aluminium en heeft heeft een draagkracht van ongeveer 500 kilogram.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén