Algemeen

Het politiekeurmerk: wat betekent het voor je sloten?

Politiekeurmerk

Wanneer je van plan bent om binnenkort nieuwe sloten te kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo heb je de keuze uit tal van verschillende soorten sloten. Welke sloten zijn het meest geschikt voor het beveiligen van de ramen en deuren in huis? Hoe kun je de schuttingdeur of de deur van een losstaande garage het beste beveiligen? Enzovoorts. Ook zal je opvallen, dat sommige sloten voorzien zijn van een politiekeurmerk. Vaak wordt dit keurmerk afgekort tot PKVW, wat staat voor “Politiekeurmerk Veilig Wonen”.

 

In dit artikel vertelt een slotenmaker in Tilburg je meer over dit keurmerk. Waar staat het keurmerk voor? Als mijn slot van dit keurmerk voorzien is, ben ik dan veilig? Enzovoorts. Vaak is het verstandig om naast het gebruik van kwalitatief goede sloten ook andere vormen van huisbeveiliging te overwegen om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.

 

Werking van het nationale politiekeurmerk

Het politiekeurmerk is een keurmerk wat in het leven geroepen is om sloten te testen op de veiligheid die ze je bieden. Dit betekent dat een slot bestand moet zijn tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Denk aan kerntrekken, het openbreken van een deur met een koevoet, flipperen, enzovoorts. Wanneer de sloten goed bestand zijn tegen deze inbraakmethodes, wordt het keurmerk aan het slot toegekend. Het is zodoende verstandig om voor een slot met het PKVW-keurmerk te kiezen, omdat de kans op een inbraak relatief klein wordt.

 

Tip: wist je dat je premie voor een inboedelverzekering in sommige gevallen lager zal uitvallen, als je voor sloten met het politiekeurmerk kiest? Zo verdien je een deel van de kosten voor het vervangen van je huidige sloten terug.

 

Andere kwaliteitscertificaten voor sloten

Naast het politiekeurmerk is er nog een ander certificaat waar je naar kunt kijken bij het aanschaffen van sloten. Dit gaat om de SKG-beoordeling van sloten. Deze SKG-beoordeling loopt van minimaal één tot maximaal drie sterren. Des te meer sterren aan een slot worden toegekend, des te kleiner is de kans op een inbraak in huis. De sterren geven aan in welke mater een slot een vertragende werking heeft op een inbraak binnen je woning of bedrijfspand. Het spreekt voor zich dat een vertragende werking van een slot de kans vergroot, dat inbrekers worden opgemerkt door je buren. Het valt immers op als onbekende personen aan je deurslot staan te rommelen. Een slotenmaker kan je meer vertellen over deze keurmerken.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén