Algemeen

Het nut van een raamslot voor je woning

raamslot

Met een professionele slotenmaker in Dordrecht spraken we over het nut van een raamslot voor je woning. Waarom zijn goede deursloten alleen niet voldoende? Kun je naast het gebruik van een raamslot ook andere beveiligingscomponenten gebruiken? Enzovoorts. Dat het beveiligen van je ramen en deuren steeds belangrijker geworden is, blijkt wel uit het feit dat inbrekers steeds gewelddadiger zijn geworden. Inbrekers proberen je er bijvoorbeeld van te weerhouden de hulp van de politie in te schakelen. Evenals dat ze geweld inzetten om je geld of dure sieraden aan ze te geven. Niet voor niets is een inbraak voor veel woningbezitters een van hun ergste nachtmerries!

 

Wat is een goed raamslot voor mijn ramen?

Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type raamslot het meest geschikt is voor de ramen binnen je woning. Over het algemeen verdelen we de categorie raamsloten onder in twee subcategorieën, namelijk: insteeksloten en oplegsloten. De insteeksloten werken vrijwel hetzelfde als een klassiek cilinderslot. Dit type slot is alleen geschikt wanneer je raam een vrij dik raamkozijn heeft. Met een dik raamkozijn wordt voorkomen dat het kozijn ernstig verzwakt wordt, bij het gebruik van deze insteeksloten.

 

De oplegsloten zijn daarentegen enkel te gebruiken, wanneer het raam naar buiten toe geopend kan worden. Het oplegslot wordt immers op het kozijn gemonteerd, waardoor het raam vaak niet naar binnen toe geopend kan worden. In sommige gevallen kan het slot aan de zijkant van het kozijn geplaatst worden, maar dat is minder gebruikelijk.

 

Raamsloten van een hoge kwaliteit

Bij het aanschaffen van nieuwe raamsloten dien je goed te letten op de kwaliteit van de sloten. Zo voorkom je, dat je al snel nieuwe sloten moet laten plaatsen. De kwaliteit van de raamsloten zie je onder meer aan de certificaten waarover zij beschikken. Zo is onder meer het politiekeurmerk een indicator van de kwaliteit van een raamslot. Wanneer het raamslot van dit keurmerk voorzien is, kun je ervan uitgaan dat het slot bestand is tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Ook de SKG-rating van een raamslot zegt iets over de kwaliteit hiervan. Deze rating loopt van één tot maximaal drie sterren en geeft een indicatie van de vertragende werking van het slot.

 

Naast goede sloten kun je een raam beveiligen met optionele beveiligingscomponenten. Denk aan magneetcontacten, een bewegingssensor, een camera aan de gevel, enzovoorts. Op deze manier wordt de kans op een inbraak verder verkleind.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén