Algemeen

Het BHV examen bij G4s

BHV examen

De BHV cursus wordt door steeds meer werkgevers aangeboden aan hun werknemers. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. De cursus is er dus volledig op gericht om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Hoe meer mensen het BHV examen doen, hoe veiliger het wordt om naar je werk te gaan.

Van theorie naar praktijk

De cursussen bij G4s zijn vooral gericht op het praktijkgedeelte. Natuurlijk moet je wel eerst enige informatie hebben voor je kunt beginnen. Deze kennis wordt zo snel mogelijk bijgebracht aan onze cursisten. Daardoor kunnen ze lekker snel beginnen met het oefenen in de praktijk. G4s zorgt ervoor dat scenario’s op een uiterst realistische manier worden nagebootst. Daar zijn speciale trainingslocaties voor. Door op deze manier te oefenen ben je helemaal klaar om als hulpverlener op te treden tijdens een noodsituatie. Je wordt daardoor minder snel verrast als een noodsituatie zich in het echt voordoet. Door de realistische trainingsomgeving weet je wat je te wachten staat en sta je veel sterker in je schoenen.

De onderdelen van de BHV cursus

In het kort bestaat de BHV cursus uit drie onderdelen. Dit zijn het aanbieden van eerste hulp, het bestrijden van een brand en je leert hoe je een gebouw moet ontruimen. Dat zijn de belangrijkste dingen die je moet weten als cursist. Het is namelijk gebleken dat deze drie situaties het vaakst leiden tot slachtoffers op de bedrijfsvloer.

De toetsing van de cursus

Om het examen af te ronden moet je als deelnemer slagen voor het theoriegedeelte en de praktijkonderdelen. De theorie wordt getest aan de hand van multiple choice vragen. De praktijkonderdelen worden beoordeeld door de mensen van G4s. Je moet voor beide onderdelen slagen om het BHV certificaat in handen te krijgen. Samen met je collega’s draag je vanaf dat moment bij aan een veiligere omgeving om in te werken.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén