Algemeen

Handleiding voor een langere levensduur van je tablet of smartphone

Smartphones en tablets zijn duur. Wanneer je meer dan € 200 voor een apparaat neerlegt, wil je dat dit lang of op zijn minst een redelijke tijd mee gaat. Als de telefoon twee tot drie maanden later overlijdt, kost het je flink wat centen. Zelfs met verzekerings- en beschermingsplannen moet je nog een aanzienlijk eigen risico betalen voordat je een nieuw apparaat kunt bemachtigen. Het spreekt voor zich; je wilt de jouwe niet snel moeten vervangen nadat je hem hebt gekregen. Je wilt dat het zo lang mogelijk meegaat, tenminste tot je besluit iets nieuws te kopen. Voor sommigen is dat zes maanden tot een jaar. Voor anderen is dat twee jaar of langer. Hoe het ook zij, er zijn enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw mobiele telefoon langer meegaat.

  1. Koop een telefoonhoes

Probeer een duurzaam hoesje voor je tablet en mobiele telefoons te kopen dat jouw apparaat het soort bescherming biedt dat hij nodig heeft. Covers of cases zijn er in verschillende materialen. Je kunt er een vinden van hard plastic, metaal, rubber of siliconen. De meeste mobiele gadgetgebruikers zijn echter van mening dat lederen hoesjes voor mobiele telefoons de beste zijn. Hoewel het duurder is, is leer het perfecte materiaal om jouw apparaat te beschermen tegen mogelijke gevaren zoals vallen, stoten en morsen. Het is in staat om de impact te absorberen, waardoor elk schadelijk effect op jouw apparaat wordt geminimaliseerd. Het houdt je telefoon in goede staat en verlengt zo de levensduur.

  1. Let op de temperatuur

Stel het niet bloot aan extreme hitte en vocht. Deze elementen kunnen de innerlijke werking van je mobiel of tablet verpesten als je niet voorzichtig bent. Laat het niet in de auto achter en houd het niet in de buurt van een warmtebron. Het is het beste om het altijd bij je te houden, zodat je je gadget beter kunt beschermen. Een telefoonhoesje beschermt jouw mobiele apparaat, maar je moet meer doen om het veilig te houden.

  1. Gebruik de oplader goed

Gebruik de oplader niet op de verkeerde manier. De batterij biedt de kracht om jouw mobiel en tablet te laten werken. Overladen kan je batterij kapot maken en dit kan uiteindelijk je mobiel beschadigen. Zorg ervoor dat je het niet meer dan 12 uur oplaadt. Het is niet goed om ervoor te zorgen dat je batterij volledig leeg is. Het is het beste om de tablet of telefoon op te laden wanneer de batterij nog steeds bijna leeg is. Gebruik ook de juiste oplader voor jouw specifieke merk.

  1. Maak jouw apparaat schoon

Reinig jouw mobiele telefoon met een schone doek. Gebruik geen spray. Je zult veel langer van je telefoon kunnen genieten.

  1. Ga er zorgvuldig mee om

Er gebeuren soms fouten en je laat je telefoon vallen, of hij glipt uit je hand. Er zijn bepaalde dingen die je nooit met je telefoon wilt doen, waardoor hij in gevaar komt. Daarom is het belangrijk dat je voorzichtig omgaat met jouw apparaat. Een goede verzorging van een mobiele telefoon houdt in dat hij in het algemeen uit de buurt van water of vloeistoffen wordt gehouden.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén