Algemeen

De 5 voordelen van een flexwerkplek

flexwerkplek

De eerste vraag die misschien eerst beantwoord moet worden is: “Wat is een flexplek”? Een flexplek is een niet-afgebakende ruimte waar je zonder afspraken kunt werken. Deze plekken kunnen overal zijn zoals in een park, een koffieshop of in een professionele ruimte. Deze plekken worden vaak gebruikt door verschillende personen van verschillende bedrijven. Het is een gedeelde plek waar iedereen zijn of haar werkzaamheden kan uitvoeren. Flexplekken zijn echter niet gratis maar het hoeft ook niet duur te zijn. Sommige flexplekken zijn iets minder luxe maar veel sport goedkoop en je kunt ruimtes voor een dagdeel huren. Hierdoor bepaal je zelf je kosten. Maar nu de grote vraag; Is een flexwerkplek iets voor jou?

  1. Minder reistijd

Reizen is een behoorlijk tijdrovende klus. Zeker als uw werk niet bepaald om de hoek zit. Gaat uw werkgever er mee akkoord dan is werken op een flexwerkplek een prima idee. U bent minder onderweg en het scheelt een hoop stress. Daarnaast kun je ook beginnen wanneer je wilt waardoor u baas niet ’s ochtends om 8 uur al bij u kantoor staat te wachten of u al ingeklokt bent.

  1. Goede werkomstandigheden

Flexwerkplekken zijn daarnaast altijd ingericht met de laatste en nieuwe middelen en meubelen. JE kunt hierbij denken aan ergonomische tafels en toestellen, een fijn koffiezet apparaat of een heerlijke keuken die je voorziet van een gezonde lunch. Flexwerkplekken hebben in ieder geval het beste met je voort.

  1. Rust

Thuis werken of op kantoor, NIET STOREN kennen ze helaas niet. Een collega loopt toch even makkelijker langs met een vraag en de kinderen begrijpen niet echt dat die deadline van morgen heel belangrijk is. Dat geeft ook niet maar soms heb je gewoon even rust en ruimte nodig. Een flexwerkplek kan dit bieden.

  1. Centraal

Heb je een vergadering met externe personen dan is een flexwerkplek een ideale locatie op af te spreken voor een vergadering. Deze plekken zijn relatief vrij goedkoop en hebben ook nog eens een centrale ligging waardoor het voor iedereen te goed te bereiken is.

  1. Uit je comfortzone

Een andere plek haalt je ook even uit je comfortzone. Een ruimte waar je dag in, dag uit door brengt kan je soms een sleur brengen. Een nieuwe omgeving kan er soms voor zorgen dat je ook nieuwe inzichten krijgt en je weer frisse energie voor dat ene lastige project.

Welke voordeel voor jou geldt is natuurlijk heel persoonlijk maar over het algemeen is een flexwerkplek een goed idee! We horen graag jouw mening hierover.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén