Algemeen, Online

Een schoudertas voor elke gelegenheid!

Nog een paar maanden tot de zomer, tot die fijne vakantie, of juist tot het lekker rustig door kunnen gaan met je werk of studie. Wat je ook te wachten staat binnenkort, een ding is zeker: het is altijd fijn om alle spulletjes die je dagelijks gebruikt dichtbij je te hebben en dit ook nog eens efficiënt te kunnen doen. Raad eens wat hier perfect voor is? Een (nep) leren schoudertas!

(Nep) leren schoudertas 101

Even een kleine geschiedenisles over het ontstaan van hand- en schoudertassen. Vroeger, tot het begin van de 17de eeuw, werden tassen enkel gebruikt voor het dragen en vervoeren van geld. Later in deze eeuw werden kleine, zijden handtasjes populair bij vrouwen, en broekzakken bij mannen. (Dat is overigens waarom mannenbroeken nog altijd grotere broekzakken hebben!)

De noodzaak voor een schoudertas ontstond toen men meer wilde gaan reizen en erachter kwam dat de handtasjes die vrouwen gebruikten simpelweg niet sterk of groot genoeg waren om bepaalde spullen voor een langere tijd te vervoeren. Hieruit ontstond wat wij nu kennen als de schoudertas. De leren schoudertas ontstond eigenlijk ongeveer tegelijkertijd; leer werd al langer gebruikt in schoenen en tassen. Deze schoudertas werd zowel door mannen als door vrouwen gebruikt, alhoewel vrouwen de tas nog vaker in de hand droegen.

Zó handig!

Schoudertassen zijn ontzettend handig. De meeste schoudertassen hebben een grote rits die toegang geeft tot het interieur van de tas. Hierbinnen zitten vaak nog verschillende vakjes die voor allerlei dingen gebruikt kunnen worden (en soms zelfs nog een extra vakje met een rits). Ook aan de achterkant en/of de voorkant zitten vaak nog extra vakjes. De tas wordt meestal dubbel beschermd met een flap materiaal die over de hoofdrits heen wordt geklapt. Meestal wordt deze vast gezet met magnetische- of drukknopen.

Schoudertassen kunnen voor allerlei dingen gebruikt worden. Soms hebben ze ook een vak voor een laptop: dit kan handig zijn als je vaak je device meeneemt naar je werk of studie. Ook kan je er kleding in vervoeren als je niet thuis slaapt, kantoorartikelen, wat je maar wilt. Het gebruik van een leren schoudertas zorgt er voor dat je spullen sowieso goed beschermt zijn door een sterk materiaal waar al eeuwen schoenen en tassen van worden gemaakt. Wel is het misschien ook goed om na te denken of je niet liever een nep leren schoudertas wilt, voor je eigen principes en tegen eventueel dierenleed.

De schoudertas is er dus al best wel even. Hij gaat er, als je het mij vraagt, ook niet meer zo snel vandoor.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén