Algemeen

Een autolening afsluiten

Eindelijk uw droomauto gevonden? Maar toch niet genoeg budget ervoor. Dan kan je een autolening afsluiten. Maar zorg wel dat je dit elke maand kan betalen dat het niet te hoog is.

Test sparen

Kun je een lening of aflossing wel betalen? Dat is het eerste wat je je zelf moet afvragen voordat je in de problemen komt. Als je hieraan twijfelt probeer dan paar maanden achter elkaar het bedrag wat je zou willen gaan lenen. Als dat lukt, dan moet het betalen van je lening ook lukken. En doordat je dit gedaan het heb je alvast lekker een groot bedrag gespaard.

Verschillende autoleningen

  • Persoonlijk lening
    Meeste voorkomende lening is de persoonlijk lening. Je krijgt een vast bedrag en je legt vast hoe je dat bedrag gaat aflossen. Je krijgt het geld direct gestoord. De rente staat gedurende tijd vast en na een vastgestelde periode heb je de lening afgelost. Maar de rente kun je niet aftrekken van de belasting. Meestal wordt een persoonlijke lening gebruikt voor een nieuwe auto, badkamer of een keuken. De aandacht punten bij deze lening zijn bij het afsluiten van de lening moet je naar de renterekening op de hoogte zijn met de kosten voor vervroegd aflossen. Altijd even kijken of dit boetevrij kan.
  •  Doorlopend krediet
    Meest voorkomende vorm van krediet is de doorlopende krediet. Je wilt dat tijdelijke over extra financiële middelen willen beschikken. Dit kiezen mensen meestal voor studiekosten, vakantie of bijvoorbeeld bij een verbouwing. Bij het afsluiten word het bedrag afgesproken wat je maximaal kunt lenen. Daarna word het bedrag berekend wat je maandelijks moet aflossen. Dit is 2% van het totale kredietbedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing waarbij rente maandelijks kan verschillen. De rente die je betaald is variabel omdat het word berekend over het uitstaande saldo.

Private lease

Je kan ook kiezen voor een autolening. Ieder maand betaal je dan een vast bedrag aan de leasemaatschappij en in ruil krijg je een auto. Veel kosten zitten vaak bij de prijs erin. Denk aan onderhoud, wegenbelasting en de verzekering. Wil je er een afsluiten laat je goed informeren. Want er zijn grote verschillen. Want er zijn ook aanbieders waar je een lager maandbedrag betaald. Je hou d dan aan het eind van je contract een restschuld over die je met de restwaarde van de auto moet aflossen. Dit lijkt misschien een leuke optie, maar het kan ook niet leuk zijn als de restwaarde van de auto lager is dan je restschuld. Dat kan het geval zijn doordat je meer kilometers hebt gemaakt of kleine krasjes die op de auto zitten. Dit bedrag moet je dan zelf bijbetalen.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén