Algemeen

De leukste teambuilding uitjes voor jouw bedrijf

Wil jij dat jij en je team wat hechter worden? Dan is het hoog tijd voor een teambuilding activiteit. Dit zijn activiteiten waarbij jij en je werknemers elkaar beter leren kennen om zo de sfeer en effectiviteit op de werkvloer te verbeteren. Er zijn enorm veel manieren waarop je dit in kunt vullen. In deze blog deel ik een aantal leuke ideeën hiervoor.

Een actief uitje: vechtsporten

Een leuk uitje waarbij je jezelf en je werknemers uitdaagt is om een vechtsport uit te proberen. Het is enorm leuk om een keer iets actiefs te doen. Vooral als jullie normaal gesproken de hele werkdag achter een bureau zitten. Hoewel je niet veel praat tijdens sporten, is vechtsport een goede manier om elkaar te leren kennen. Laat je werknemers dan ook vooral in duo’s tegen elkaar vechten. Zo leren ze veel over elkaars krachten en zwakheden. Bovendien zijn er misschien wel weggestopte irritaties tussen de werknemers die er nu even lekker uit kunnen komen. Weet je bijvoorbeeld dat twee werknemers een beetje botsen? Zet ze met elkaar in de ring! Alle frustraties kunnen dan losgelaten worden en dit zal voor veel opluchting zorgen. Dan kunnen jullie de maandag erna allemaal weer met een frisse start beginnen op kantoor. Dus trek die tai chi schoenen of bokshandschoenen aan en stap in de ring met je team!

De ultieme “bonding ervaring”: Een weekend weg

Een manier om mensen echt goed te leren kennen is om een paar dagen continu samen te zijn. In mijn ervaring is dit een hele effectieve activiteit. Vooral als je een relatief nieuw team hebt, is dit een goede manier om over elkaar te leren. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis ergens in een natuurgebied in Nederland en ga er een paar dagen op uit. Als je continu met elkaar bent, leer je veel over de verschillende persoonlijkheden binnen een team. En als je meer over elkaars persoonlijkheid weet, kun je hier ook op inspelen op de werkvloer. Dit zorgt voor een betere zweer en overigens op den duur ook voor betere resultaten. Tijdens een weekend weg leer je ook veel over een anders leven. Op een gegeven moment ben je natuurlijk wel uitgepraat over werkgerelateerde onderwerpen. Dan zul je ook praten over elkaars gezin, hobby’s en dromen. Ook dit bevordert de sfeer op kantoor enorm. Vooral als je een groot team hebt waarin niet iedereen constant met elkaar communiceert, is dit enorm leuk. Wie weet ontstaan hier wel hechte vriendschappen door!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén