Algemeen

Conflicten voorkomen met algemene voorwaarden

De kracht van algemene voorwaarden wordt vaak onderschat. Algemene voorwaarden zijn de basis waarop jij zaken doet met je klanten. Het is dus zeker zaak om hier de nodige aandacht aan te besteden. Als je hier wat moeite in stopt, heb je hier bij latere onderhandelingen alleen maar profijt van. Je voorkomt namelijk conflicten, omdat je altijd ergens op terug kan vallen! Lees hier de voordelen van goede algemene voorwaarden.

 

Vermijd risico’s en conflicten

In deze voorwaarden wordt beschreven wat jouw rechten als ondernemer zijn, maar ook wat de plichten van jouw klanten zijn. Voordat een aankoop gedaan wordt, moeten klanten akkoord gaan met de algemene voorwaarden en dus met jouw voorwaarden. Als klanten dan later iets anders beweren, kun jij altijd terugvallen op de algemene voorwaarden die zij hebben ondertekend. Zo vermijd je conflicten, omdat jij altijd in je recht staat. Klanten kunnen dan dus dingen gaan beweren of eisen, maar ze hebben geen poot om op te staan. Jij wel!

 

Bespaar tijd

Als je geen algemene voorwaarden hebt, moet je voor elke afzonderlijke transactie of onderhandeling voorwaarden opstellen en bepaalde afspraken maken. Dit kost natuurlijk enorm veel tijd, die je ook in andere dingen had kunnen steken. Als je alles wat soepeler wilt laten verlopen, zorg je gewoon dat er altijd algemene voorwaarden klaar staan die voor elke onderhandeling van toepassing kunnen zijn.

 

Je hoeft het niet zelf te doen

Het is begrijpelijk dat je niet altijd over de juiste juridische kennis beschikt om optimale voorwaarden op te stellen. Gelukkig is hier een oplossing voor! Juridische kantoren kunnen je helpen bij het opstellen van deze voorwaarden door ze te checken of zelfs helemaal te schrijven. Zo ben je verzekerd van optimale algemene voorwaarden voor jouw onderneming!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén