Algemeen

Een computer monitor voor gezonde ogen

monitor

De meeste banen vergen dat werknemers voortdurend naar een computer monitor zitten te kijken. Veel van wat we tegenwoordig ondernemen speelt zich immers af in de digitale wereld. We zitten daardoor een groot aantal uur naar een beeldscherm te turen. En dit heeft natuurlijk wel wat gevolgen. 

Wij vinden het belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van eventuele klachten die kunnen ontstaan bij het langdurig turen naar een computer monitor, en wat je als bedrijf kunt doen om hier verbeteringen in aan te brengen. In deze blog zullen we hier daarom aandacht aan geven. 

Kwaliteit van de monitor

De laatste jaren is het aanbod in monitoren sterk gestegen. Er wordt daarbij ook steeds meer mogelijk. Veel hogere beeldresoluties, beeldverhoudingen of het grote formaat van de monitoren kan inmiddels gerealiseerd worden. Toch hebben veel organisaties vaak nog oude apparatuur staan in de werkomgeving. 

Hoewel het meestal wel bekend is dat werknemers af en toe hun ogen even rust moeten gunnen schiet het er nogal eens bij in. De kwaliteit van een monitor is daarom ook meer van belang. Vaak wordt het budget voor een monitor toegespitst op het uiterlijk van een computeronderdeel of gestopt in de meest ideale hardware. Toch is de monitor naar juist datgeen waar je de hele dag naar kijkt. 

Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat een oude monitor met slechte beeldkwaliteit, de ogen meer vermoeid maken. Deze moeten namelijk meer moeite doen om te zien zich te concentreren wanneer er veel flikkeringen en bepaalde kleuren de overhand hebben in het beeld. 

Wanneer je als bedrijf dus nieuwe monitoren overweegt kan het baat hebben om de kwaliteit van de schermen en vervolgens de instellingen onder de loep te nemen. De aanbieder van computer monitoren Azerty beschrijft duidelijk welke verschillen er zoal zijn een monitor en waar je als afnemer op kunt letten. 

Eigen ervaring 

Zelf heb ik een gloednieuwe LG monitor genomen vanuit Azerty en ben hier bewust mee aan de gang gegaan. Natuurlijk blijft de beste oplossing om zoveel mogelijk rust te nemen en achter de computer vandaan te gaan. Het inlassen van pauzes waarin even gelopen kan worden zijn voor mij steeds belangrijker geworden. Tevens probeer ik meer praktisch aan het werk te gaan. 

Laat je hierin als organisatie of als particulier zeker adviseren. Hopelijk heeft deze blog je aan het denken gezet en heb je er informatie uit mee kunnen nemen. Succes!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén