Algemeen

Een nieuwe plek kan heel verfrissend werken

Bedrijfsverhuizing

Het is echt niet verkeerd om eens in de zoveel tijd flinke veranderingen aan te brengen binnen je bedrijf. En dan bedoel ik niet perse beleidsmatig, maar vooral de plek waarop je mensen hun werk moeten doen. Wanneer je een kantoor hebt vol mensen die dag in dag uit achter hun beeldscherm zitten, dan kan het zijn dat de werklust wat afneemt. Dit kun je oplossen door een (interne) bedrijfsverhuizing. Zet de bureaus eens op een andere manier bij elkaar. Of verdeel je mensen op een andere manier over de werkplekken. Je zult zien dat er in het begin misschien wat weerstand tegen is, maar dat het al snel veel fijner werkt dan voorheen.

Echt verhuizen met je bedrijf

Wanneer je bedrijf echt uit zijn voegen barst, dan wordt het misschien tijd om eens echt te verhuizen. Naar een nieuw pand dat van alle gemakken is voorzien. Je verzekeringsmaatschappij zal het geen goed idee vinden dat je medewerkers hun eigen computers en andere (zware) apparatuur naar de nieuwe werkplek slepen. Hiervoor dien je echt professionals in te schakelen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen. Deze mensen weten precies hoe ze om moeten gaan met de kwetsbare apparatuur en ze weten ook goed welke spullen prioriteit hebben en welke spullen even mogen wachten.

Wat mag je wel vragen van je personeel?

Je personeel mag wel alvast de kasten leegruimen en de inhoud uitzoeken. Dat wat mee moet naar het nieuwe pand, kunnen zij alvast in dozen doen. Je kantoorpersoneel zal dat een welkome afwisseling vinden. Wanneer er in het nieuwe pand een muurtje geschilderd moet worden, kan je dit ook best (vrijblijvend) aan je personeel vragen. Het kan zomaar zijn dat er iemand bij is die daar erg gelukkig van wordt. En anders: een schilder is ook zo ingeschakeld.
Bedrijfsverhuizing

Een nieuw pand een nieuwe aankleding

Het is in een nieuw pand misschien wel eens tijd om alle oubollige “kunst” te vervangen. Of schaf nieuwe bureaus aan, bijvoorbeeld bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Door nieuwe, schone spullen aan te schaffen, zorg je ervoor dat je mensen weer trots worden op hun werkplek. Ook planten op strategische plaatsen kunnen je kantoor een totaal andere uitstraling geven. Spreek goed af wie deze planten water gaat geven, te veel is niet goed, maar te weinig ook niet natuurlijk. Een andere kleur op de muur en nieuwe raamdecoratie geeft je kantoor direct een frisse uitstraling. Je kunt er weer een tijdje tegen!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén