Algemeen

Waarom een bedrijfsuitje best een goed idee is

bedrijfsuitje

De “vrijmibo” kennen we allemaal wel. Gezellig met je collega’s de week afsluiten onder het genot van een koud drankje en een kleine versnapering. Een fijn moment maar je bent nog steeds op kantoor. Buiten kantoortijden spreek je, je collega’s misschien helemaal niet en dat is best zonde. Een bedrijfsuitje is een ideale gelegenheid om je collega’s is beter te leren kennen, ook buiten het werk om.

Een bedrijfsuitje zorgt voor een positieve vibe

Normaal gesproken moet je werk en privé natuurlijk een beetje gescheiden houden maar uiteindelijk zijn je collega’s net als goede kennissen. Misschien zijn het zelfs wel gewoon goede vrienden en dat mag best een keertje gevierd worden. Heb je een toffe baas dan zal hij misschien wel een tof bedrijfsuitje voor jullie organiseren en anders neem je gewoon het heft in eigen handen. Zo kan je een avondje uiteten of duik je gezellig met ze alle de kroeg in. Alles is eigenlijk prima voor een bedrijfsuitje zolang iedereen maar ze goede gedrag meeneemt en er het beste van probeert te maken. Een positieve sfeer op deze avond zorgt sowieso voor een positieve vibe op de werkvloer de weken daarna.

Het versterkt het teamverband

Een bedrijfsuitje versterkt het teamverband. Je maakt toch samen iets mee en deelt herinneringen van een mooie dag of avond. We noemden net al even twee voorbeeld maar naast uiteten gaan of een avondje de kroeg in kun je natuurlijk nog veel meer dingen doen wat betreft een uitje met het bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van karten, lasergamen, een bierproeverij, paintballen, een workshop, een weekje weg, een dagje (après) skiën, etc. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden dat je misschien aan een bedrijfsuitje wel niet genoeg hebt! Ga een middag bij elkaar zitten (vrijmibo) en brainstorm er op los.

Leuke verhalen op de maandagochtend

En mocht het bedrijfsuitje nou zeer geslaagd zijn geweest, de leukste verhalen over de tafel zijn gegaan en er misschien iets teveel drankjes doorheen zijn gegaan dan wordt maandagochtend een groot feestje. Het uitje wordt nog eens uitgebreid besproken en ook alle daden worden nog eens onder de loep gelegd. Geen saaie maandag voor jullie kan ik je garanderen. Een bedrijfsuitje zorgt er in ieder geval voor dat de sfeer er goed in zit.

En heb jij al een leuk idee voor jullie uitje met het bedrijf?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén